Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Drop by Drop i Botaniska

Foto: Christine Chilcott

Under v 43, på måndag, torsdag och fredag kommer elever och barn från olika stadsdelar till Botaniska trädgården för att skapa en stor vattendroppe. Den kommer att bestå av alla elevers egna skulpterade små droppar och är ett konstprojekt av skulptören Karl Chilcott som vill uppmärksamma FN`s Vattenår. Den stora droppen stannar också under v. 44 på stora gräsmattan i Botaniska för att sedan vandra runt i Göteborg och växa ytterligare på vägen med nya droppar hela tiden. Nästa hållplats blir Trädgårdsföreningen.

Med konst, ekologi och naturetik som utgångspunkt fokuserar projektet på elevernas kreativa tänkande och eget skapande. Varje elev gestaltar sin egen vattendroppe och alla dessa droppar kommer sedan att installeras som en enda stor vattendroppe som ”flyter” runt genom stadsrummet.

Projektet omfattar olika åldersgrupper från förskolan upp till mellanstadiet från olika stadsdelar. Barnen arbetar i färskt virke som är ett levande material. Det ger liv åt dropparna som i ord och bild blir en kommentar till vattnets betydelse för livet på jorden. Drop by Drop ett bidrag till det Internationella året för vattensamarbete.

Den stora droppen blir ca 2 – 3 m hög och består av ca. 500 färgglada droppar.

Dropparna görs i skolsalen och installeras sedan alla tillsammans i Botaniska Trädgården. Efter detta skall den stora droppen ”flyta genom stan”, stanna på olika platser med avslutning i centrala Göteborg på Världsvattendagen den 22. mars år 2014.

Projektet har gjorts möjligt genom stöd från Göteborgs stads kulturförvaltnings verksamhet för barn och unga.

Kontakt

Göteborgs botaniska trädgård
Carl Skottsbergs Gata 22A, 413 19 Göteborg

Tel; 0707-408019

Hemsida; http://www.gotbot.se/

Facebook; https://www.facebook.com/goteborgs.botaniska.tradgard