Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Hajstorps Slusscafé & Vandrarhem

Fotograf/Källa; Niclas Albinsson

Bilden; Hajstorp Slusscafé vid Göta kanal. Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem ligger invid Göta kanal vid idylliska Hajstorps slussar, som är flitigt besökt av cyklister och båtfolk. Här kan du stanna till för en fika, titta på slussande båtar eller hyra en cykel och titta på vackert hantverk. Du kan övernatta i vandrarhemsboende eller i stuga. 

Årets ”Längs Göta kanalföretag 2013” – Hajstorps Slusscafé och Vandrarhem!

För femte året i rad delas priset för årets Längs Göta kanalföretag ut. Detta år gick priset till Marianne Ljungström på Hajstorps Slusscafé och Vandrarhem. Genom sitt fokus på kvalité och miljö och ett starkt samarbete med lokala företag och partners har Marianne fått Hajstorp och kanalmiljön att blomstra.

marianne680
Fotograf/Källa AB Göta kanalbolag – Hajstorps Slusscafé och Vandrarhem, som sedan 2007 drivs av Marianne Ljungström, har utsetts till Årets Längs Göta kanalföretag 2013.

 

Under två dagar samlades cirka 40 stycken företag från företagsnätverket ”Officiell Partner Göta kanal”. Under mötet delades Årets Längs Göta kanalföretagare ut vilket är en utmärkelse som syftar till att belöna ett framgångsrikt företag.

Marianne Ljungström har drivit Hajstorps Slusscafé och Vandrarhem sedan december 2007. En av Mariannes stora passioner är att kunna erbjuda sin gäster närodlade och rättvisemärkta produkter. Marianne är även krukmakare och serverar därför sitt kaffe i sina egna handdrejade kaffe- och temuggar.

– Det känns jättebra, vi har flow i Töreboda just nu, säger Marianne Ljungström. Jag delar den här utmärkelsen med min fantastiska personal. Det ger oss inspiration att fortsätta den inriktning vi valt.

Motivering för utmärkelsen lyder:

Marianne Ljungström på Hajstorps Slusscafé och Vandrarhem har med stort engagemang utvecklat sin verksamhet och visat att framgång går att nå även på en mindre ort. Marianne har utvecklat sitt företag med ett tydligt kvalitets- och miljöfokus. Företaget har ett väl utvecklat samarbete med lokala företag och partner och deltar aktivt i att utveckla såväl Göta kanal som Hajstorp.

Göta kanal är en av Sveriges mest kända och välbesökta turistattraktioner. Göta kanal sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern och har 58 slussar. Mellan 1810 och 1832 skapades den 190 km långa kanalen, varav 87 km grävdes för hand av totalt 58.000 svenska soldater.