Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Rekordtidig öppning i Ramundberget – först med snö i Västra Härjedalen!

Fotograf/Källa; www.ramundberget.se

Snösäkra Ramundberget har idag lördag den 26:e oktober öppnat sin fjällanläggning med båda alpina nedfarter och barnlängdspår.

Känns jätteskoj” säger VD Anders Östring, ”så här tidigt har vi aldrig tidigare kunnat öppna den alpina delen”.

Ramundbergets fjolårssatsning med snökanoner har därmed gett ett bra utfall redan det här året.

Anders fortsätter ”Under höstlovet har vi barnfamiljer från hela Sverige boendes på anläggningen och då vi är den enda anläggningen i Västra Härjedalen som har möjlighet att öppna redan nu ser vi också en hel del lokala skidfantaster ge sig ut i backen”.

På onsdag den 30:e oktober räknar också Bruksvallarna Ramundberget Fjäll att kunna öppna 3 kilometer elbelyst längdspår i Bruksvallarna.

Skidanläggningen är öppen för allmänheten from idag 26:e oktober tom söndag 3:e november och sedan fredag tom söndag helgerna fram till jul.

Under allhelgonahelgen kommer Ann Söderlund (känd från Söderlund & Bie samt Barnkanalen i SVT) och Johanna Westman (kokboksförfattare som just nu är aktuell i SVT´s kvällsprogram Go´kväll) till Ramundberget för att åka skidor, köra after-skiier, baka och halloween-busa med barnen.

Ramundberget i Funäsfjällen (Härjedalen) är en genuin ursvensk fjällort som startade 1936 av äkta paret Agaton och Brita. Äktheten, litenheten och traditionen är nyckelord som värnas om och behandlas med respekt oavsett om man kommer för att avnjuta skidåkning under vintern eller något av de många vandringslederna under sommartid. Här finns idag 30 mil längdspår, 42 nedfarter, 10 liftar, Mickelinas värld, SPA, helikopterskidåkning, restauranger, golf, kanot, cykling och vandringsleder. Boendet består av ett fjällhotell samt fristående stugor. Ramundbergets Fjällgård är ansluten till Svenska Turistföreningen. Totalt erbjuder Ramundberget 1300 bäddar.

Hemsida: http://www.ramundberget.se/

Läs mer om Ramundberget här på ListitSweden!