Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Succé för hyrcykelsystemet Styr & Ställ!

Succé för hyrcykelsystemet Styr & Ställ – 1 miljon cykelturer sedan starten!

Styr & Ställ har sedan starten i augusti 2010 genererat en miljon cykelturer i Göteborgs Stad. För att fira detta fick den miljonte låntagaren Viveka Nordling ett livslångt cykelkort vid en presskonferens idag utanför kommunhuset i Göteborg, utdelad av Trafiknämndens ordförande Johan Nyhus (S).

Göteborgarnas intresse och engagemang för cyklarna är fantastiskt, säger Johan Nyhus, Kommunalråd (S).

cyklarc680

Idag finns 60 cykelstationer med ca 1 000 cyklar i Göteborg. En genomsnittlig resa med cyklarna i systemet varar ca 17-20 minuter och användarna färdas ca 4 km per resa. Årets säsong pågår till den 30 november. I en internationell jämförelse för hyrcykelsystem av motsvarande storlek ligger redan Göteborg i den absoluta toppen i antal användare. Cykelkortet är integrerat med Västtrafikkortet och har access till Göteborg citycard.

Vi är glada och stolta över att när det blev möjligt att även använda korten för Västtrafik och Göteborg City card i systemet har användandet ökat ytterligare. Kundundersökningen som årligen görs av Sifo visar att 94 % av användarna är nöjda med Styr & Ställ, vilket är fantastiskt, säger Magnus Heljeberg, vd JCDecaux, som sköter driften av styr&ställ.

cyklara680

Faktaruta

· Priset på säsongskort 125 kr

· Cykelsäsongen är mellan 1 mars – 30 november

· 1 000 cyklar fördelade på 60 stationer

· 3-dagars cykelkort ingår i Göteborg city card from 1 mars 2013

· Västtrafikkortet fungerar som cykelkort

Mer info finns på; www.jcdecaux.se

www.styrochstall.se