Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Europas största cykelresearrangör investerar i svensk cykelturism!

Fotograf: Luthman Photography

Den österrikiska cykelreseoperatören Eurobike satsar på svensk cykelturism och investerar i den svenska cykelresearrangören Bike Sweden.

– Vi ser stor potential i Sverige. Cykelturismen i Sverige befinner sig i ungefär samma fas som den var i Österrike och Tyskland för 20 år sedan när vi startade, säger Thomas Schmid, vice vd, Eurobike.

Eurobikes investering i Bike Sweden innebär nya möjligheter till att expandera och skapa nya arbetstillfällen. Tillsammans kommer de båda cykelbolagen att arbeta för att främja cykelturismen i och till Sverige.

– Investeringen kommer i ett läge där ett flertal svenska regioner arbetar aktivt med cykelleder och cykelturism. När Thomas Schmid från Eurobike tar plats i Bike Swedens styrelse får vi en aktivt arbetande ledamot med ett europeiskt perspektiv, säger Erik Svedin, grundare av Bike Sweden.

Cykelsightseeingslottet680

– Vi har fört diskussioner om ett samarbete i två års tid, och nu var tiden rätt för att göra veklighet av planerna. Vi har länge sneglat på Skandinavien, som har utmärkta förutsättningar för den här typen av resor, med vacker natur och bra cykelleder, säger Thomas Schmid.

Det österrikiska bolaget Eurobike är Europas största arrangör av cykelresor med baser i sju länder i Europa och har även nyligen förvärvat Radweg Reisen. Totalt har Eurobike runt 80 000 cyklande gäster per år.

– Vi har märkt att trenden går mot aktiva semestrar, istället för lata dagar på stranden. Gästerna har däremot höga krav på bekvämlighet och vi ser till att allt kring cykelresan blir perfekt. Det enda kunden behöver göra själv är att trampa, säger Erik Svedin.

För mer information; http://www.bikesweden.se/

bikesweden_eurobike_logo640