Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Malena Ernman på klassisk julkonsert!

Fotograf: Elisabeth Frang

Den 13 november 2013 släpps Malena Ernmans nya album ”I decembertid”.

Därefter ger hon sig för fjärde året i rad ut på turné med sin klassiska julkonsert med samma namn. Turnén har premiär i Linköping 2 december och elva svenska städer kommer att besökas. Årets gästartist blir nyckelharpisten Åsa Jinder, som också medverkar på skivan, tillsammans med Svenska stråkensemblen och Mats Bergström på gitarr.

2009 blev året då Malena Ernman fick sitt definitiva publika genombrott . Hon gjorde över 80 utsålda framträdanden i åtta länder, dubbelalbumet ”La Voix du Nord” blev den åttonde mest sålda skivan i Sverige.


 Fotograf: Peter Cederling ©

Det senaste året har Malena Ernman sjungit på operascener i Wien, Moskva och Amsterdam. Sommaren 2012 gjorde hon två hyllade konserter på Dalhalla utanför Rättvik. Under våren 2013 spelade hon titelrollen i den nya uppsättningen avBerlioz opera ”Beatrice et Benedict” i Wien och hyllades av österrikisk press. Landets största dagstidning Kurier menar att operan inte kan göras bättre än så här och att Malena Ernman besitter en scenisk närvaro som sångskådespelerska som är ”ofattbar”.


Fotograf: Elisabeth Frang ©

Hösten 2013 är Malena Ernman också aktuell i SVT:s storsatsning ”Alla tiders hits

Läs mer;
Boka Malena Ernman

Malena´s hemsida

Facebook