Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nytt längdspår i Stöten

Bilden; Nytt för i år är Stöten Adventure utmärkt, ny pist Vargys Äventyrsbana samt nytt längdspår.

Under sommaren har ett skatespår på 5 km byggts som komplement till de tre redan befintliga spåren. Spåret är det första skatespåret i anläggningen och nu erbjuder Stöten totalt 20 km längdspår samt 2 st spår på kalfjället.

Längdskidåkning är en bra träningsform och till vintern kommer flera längdläger att hållas i Stöten. Bland annat en längdweekend som arrangeras av Stöten i samarbete med Mora skidklubb. Denna längdweekend arrangeras för andra året i rad och går av stapeln 23-26 januari.

“Det känns bra att vi nu kan erbjuda ännu bättre längdskidåkning i Stöten och vi hoppas att många av våra gäster vill testa längdspåren under sin vistelse i Stöten” säger Christoffer Tilstam, marknadschef.

Läs mer här om längdspåren!  http://www.stoten.se/skidakning/Langdskidakning/

Stöten i Sälen AB är en av Sveriges ledande skiddestinationer belägen i Sälen, nordvästra Dalarna. Anläggningens liftomsättning var 33 MKR säsongen 12/13. Anläggningen har 18 liftar och 33 nedfarter och har Sälens bästa skidåkning enligt Synovate undersökning. Utöver skidåkningen finns alla faciliteter som krävs för att få en trevlig vintersemester. Totalt finns ca 7000 bäddar i anläggningen. Stöten erbjuder både grupp- och privatresor. Barnfamiljer, kompisgäng, seniorer samt konferenser. Skidresorna säljs inhouse via internet och telefon samt via återförsäljare. Under vintersäsongen är ca 220 personer anställda.

Hemsida; http://www.stoten.se/