Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sölvesborgsbron internationellt uppmärksammad!

Foto; Olof Thiel

Sölvesborgsbron har utsetts till en av de tio intressantaste broarna i världen 2013. En utnämning som delas med en rad spektakulära broar i bland annat Nya Zeeland, Österrike och Kina.

Sölvesborgsbron, som är Europas längsta gång- och cykelbro, uppmärksammades särskilt för den spektakulära ljussättningen. Genom pulserande LED-ljus går det att programmera olika ljusrörelser och färger på brobågarnas utsidor.

Bakom utnämningen står det internationella design- och arkitekturmagasinet Designboom.

Läs mer om Designboom och de utsedda broarna: http://www.designboom.com/architecture/top-10-bridges-of-2013-12-31-2013/

Se även: www.solvesborg.se

Sölvesborg är en gemytlig kommun med ca 16 800 invånare, belägen i Blekinge på gränsen till Skåne. I Sölvesborg har du alltid nära till bokskogar, hav och strand. Stadskärnan erbjuder en medeltida prägel, goda kommunikationer och närhet till kontinenten. Bara några minuters bilfärd från stadskärnan ligger Listerlandet, där pittoreska fiskelägen och sandstränder avlöser varandra utmed Hanöbukten.