Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

IcingQueen, första ABBA-konserten spelad av isorkester!

Som en hyllning till ABBAs officiella 40-årsfirande av det stora genombrottet med Waterloo i Brighton 1974 har Ice Music in Swedish Lapland nöjet att presentera: IcingQueen – den första ABBA konserten någonsin spelad på instrument gjorda av is – ICEstruments. Det kommer endast att hållas sex världsunika ABBA-temakonserter öppna för allmänheten i Ice Musics program, som totalt innehåller över 40 konserter från slutet av december 2013 till början av april 2014.

Datum för IcingQueen-konserterna är fredag, lördag och söndag 7-9 februari och 7-9 mars.

– Vi har bjudit in alla medlemmarna i ABBA till premiärkonserten av IcingQueen den 7 februari och om någon av dem skulle dyka upp skulle det vara en dröm som gick i uppfyllelse för oss. Men förstås så har vi inte jätteförhoppningar om en återförening av Sveriges mest berömda popgrupp i vår iglookonserthall i Luleå, säger Birgitta Linhart producent för Ice Music.

IceMusicLulea680

Så om Agnetha som brukade sjunga “The heat is on” skulle behöva kyla ned sig lite eller om Anni-Frid som brukade sjunga “I know that something’s going on” faktiskt inte har något annat för sig, kanske de dyker upp för premiärkonserten av IcingQueen – med eller utan Benny och Björn.

Ice Music in Swedish Lapland med säte I Luleå arrangerar konserter i olika musikstilar där musikerna spelar på instrument gjorda av is, tillverkade av iskonstnären Tim Linhart. Konserterna spelas i en gigantisk kosmisk igloo där isorkestern glöder och pulserar i regnbågens alla färger.

Läs mer på; http://www.icemusic.se/