Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Gamla Stan, Stockholm

Fotograf; Kristina Wendel

Gamla Stan är en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor. Det var precis här som Stockholm grundades. Här kan man uppleva historiens vingslag och fånga ögonblicket med ett foto.

Mer om Gamla Stan
Gamla stan, till 1980 officiellt Staden mellan broarna, är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. Även Helgeandsholmen och Strömsborg tillhör stadsdelen Gamla stan. Ibland räknas också Riddarholmen till Gamla stan, men den utgör en egen stadsdel. Under flera hundra år utgjorde Gamla stan den egentliga staden. Stadsdelen bildades 1926 och hade år 2006 cirka 3 000 invånare. Gamla stan tillhör Södermalms stadsdelsområde och har en yta av 36 hektar. På Gamla stans norra spets återfinns Stockholms slott. KÄLLA; [ Wikipedia ]

Stort tack för din medverkan med bilden, Kristina!