Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Snöskovandring i Höga Kusten – En Succe!

Fotograf/Källa; Höga Kusten Winter Classic

Höga Kusten Winter Classic – Sveriges första flerdagars snöskovandring – är precis avslutat. Äventyret blev fullbokat på bara några dagar och totalt deltog vandrare från Sverige, Norge, Nederländerna och Tyskland på den tre dagar långa vandringen där övernattning skedde i tält. ”Nästa år kommer vi utöka deltagandet till 200 personer” säger arrangören Jerry Engström.

Över snötäckta berg, genom den djupa Skuleskogen och längst den branta kusten – de tillresta äventyrarna fick uppleva en varierad snöskovandring under Höga Kusten Winter Classic, Sveriges första flerdagarsvandring på snöskor.

Hoga_Kusten_trepersoner680
Fotograf/Källa; Höga Kusten Winter Classic

”Deltagarna var otroligt fascinerade av Höga Kustens unika natur men även utav den mängd snö som faktiskt fanns i området” säger arrangören Jerry Engström som nu blickar fram emot att utöka arrangemanget under 2015.

Hoga_Kusten_Snoskoa680
Jerry Engström, projektledare, Höga Kusten – Fotograf/Källa; Markus Sjöberg

”Detta var ett testår för att se hur personer utan tidigare erfarenhet av vare sig snöskovandring eller vintertältning klarar av denna typ av utmaning. Genom att erbjuda både friluftsskola och erfarna friluftsmänniskor om funktionärer räknar vi med att kunna ta ut cirka 200 personer i framtiden.”

Läs mer: Höga Kusten Winter Classic