Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vandringsfestival i Boråsregionen, 10-11 maj

Den 10-11 maj går Vandringsfestival 2014 av stapeln och under de två dagarna erbjuds spännande vandringsaktiviteter runt om i alla kommuner i Boråsregionen.

Vandra i Sjuhärad Festival är ett evenemang för att få fler att upptäcka alla vackra vandringsleder, stigar och spår som finns i Sjuhärad och få fler att utnyttja dessa.

– Vi vill väcka ett intresse för vandring och synliggöra möjligheter för att utveckla vandringsturism i Boråsregionen. Festivalen blir ett tydligt startskott och markering kring satsningen på lederna och dessutom uppmärksammar vi en ypperlig motionsform som passar de flesta, säger projektledare Madeleine Olsen.

Vandringsfestivalen är en del av projektet Vandra i Sjuhärad som drivs gemensamt av alla åtta kommunerna (Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Bollebygd och Borås) i Boråsregionen. Projektet finansieras av Leader Sjuhärad i samverkan med de ingående kommunerna. I projektet ingår inventering och utveckling av befintliga vandringsleder som nu läggs in kontinuerligt i en gemensam kartdatabas för att tillgängliggöra och marknadsföra lederna.

I dagläget finns nio leder inventerade, med digitalt kartmaterial på vandraisjuharad.se och materialet kompletteras löpande med nya leder och intressanta platser och upplevelser utmed respektive led. I nästa steg utvecklar projektet särskilda vandringspaket tillsammans med logianläggningar och andra serviceföretag.

Planeringen för festivalen pågår för fullt och såväl festivalen som projektet kommer finnas representerade på Nordic Outdoor (parallellmässa till TUR 2014) på Svenska Mässan i Göteborg 21-23 mars.

vandra_logga_festival200

Hemsida; http://vandraisjuharad.se/

Läs mer här!