Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Idre Fjälls nyheter inför sommaren 2014

Alla bilder på denna sidan; Fotograf/Källa Nisse Schmidt/Idre Fjäll

Cykling

Idre Fjäll fortsätter sin satsning på cykling och i sommar kommer man ha fler cykelaktiviteter än någonsin. Cross country lederna går i naturskön fjällterräng och utsikten är magnifik. Alla leder är tydligt utmärkta och det finns allt du behöver för en bra cykelupplevelse. I år finns även flera cykelprogram som ingår för de som bokar boende via Idre Fjäll. För dig som cyklar på asfalt finns det utmaningar i form av backträning, två fina turer som bjuder på vacker utsikt med många höjdmeters klättring. Mountainbikecyklar kan ni  hyra på plats och för dig som har med egen cykel så finns en cykelverkstad vid behov.

mountainbike680

Blå leden klar

Den nya blå cross country leden är inspirerad av downhill och trailcenters i Skottland. Leden består av ett antal sektioner med olika karaktär och går runt fjället. Leden är designad för att vara mycket rolig men ändå lite mer utmanande att cykla. Den passar såväl familjen som den mer erfarne cyklisten. Svårighetsgraden beror på hur fort man cyklar.

Idre Fjäll Crosscountry 1.0

Ett perfekt program för cyklister som vill ha en rolig och utvecklande introduktion i Mountainbike cykling. Man tränar bland annat cykelkontroll, bromsteknik och kurvtagning. Passar perfekt för dig som ska cykla något av sommarens alla MTB lopp.

Pump track

Just nu är cykeltrenden stark, både på landsväg och i skogen. Med trenden kommer nyheter. Pump track är en bana med tajta velodromkurvor och terrängvågor. När man börjat hitta tekniken så kan man pumpa varvet runt utan att trampa. För dig som vill bli snabbare i skogen är detta en mycket bra teknikträning då det utvecklar både förmågan att få med sig fart i ojämn terräng och kurvtagning.

Girls Ride out

Idre Fjäll har i år utvecklat ett program endast för tjejer där alla kan vara med oavsett nivå. Deras guide coachar dig med grunderna och ger dig de bästa tipsen för cykelkontroll, bromsteknik och kurvtagning, allt för att ni ska få en roligare och tryggare upplevelse.

Fler aktiviteter

Forsränning
Till sommaren kör Idre Fjäll forsränningen i egen regi. På programmet står tre olika turer. En lugnare familjetur på Österdalälven från 7 år, en familjetur på älven Glötta i Norge från 10 år och en helsdagstur på en av Norges bästa forsränningsplatser, Trysilälven från 14 år.

forsranning02_680

Ny Låghöjdsbana

En ny låghöjdsbana är byggd inför sommaren där både barn och föräldrar kan ha roligt tillsammans. Banan har 10 stationer med låga plattformar som man lätt kan går upp och ner på. Balansera, krypa, klättra eller gunga dig fram.

Hoghojdsbana02_680

Trail running girl

Den populära nyheten från förra året Trail running har nu fått sällskap av ett nytt pass, bara för tjejer. Passet ligger samma dag och tid som barn- och ungdomsklubbarna och gruppen åker upp till Nipfjället för att få springa i en fantastiska vacker fjällmiljö. Man springer på natursköna stigar i ett lugnt tempo. ca 5 km.

Trailrunning02_680

Nytt Äventyrsband som är laddat med spännande aktiviteter

Ett äventyrsband där man har obegränsad tillgång till bungytrampolin, funballz, prova på klättring, Askes minigolf, skyttestig och höghöjdsbana. Bandet gäller en vecka under aktiviteternas öppethållande. Endast 475 kr per person.

Pool02_680

Pernilla Wiberg Hotel 10 år

I december 2003 invigdes Pernilla Wiberg Hotel och hotellet har blivit ett mycket omtyckt boendealternativ här på Idre Fjäll för såväl par, barnfamiljer och företagsgrupper.

Under hela 2014 bjuder Idre Fjäll alla som bokar rum på Pernilla Wiberg Hotel på gratis entré till deras inomhusbad på Idre Fjäll.

Ridning på Idre Fjäll

Östen har arrangerat ridning på Idre Fjäll 28 år i rad och kan inte tänka sig något annat jobb. Häng med på underbar ridning för liten som stor, nybörjare som erfaren i underbar fjällnatur. Vi rider i westernsadlar på fullstora hästar och ponnies. Ridningen startar vid vårt vackra stall som ligger strax ovanför fäboden på Idre Fjäll.

ridning_galopp02_680

Nya paket

I sommar lanserar Idre Fjäll flera nya paket för dig som gillar trailrunning, vandring och cross country. Välj mellan skön hotellstandard på Pernilla Wiberg Hotel eller deras mysiga stugor och lägenheter.

Evenemang

40- års jubileum för Orienteringsveckan 22-26 juni

För 40:e året anordnas Idreveckan i orientering tillsammans med Kart-Bosse Lindwall.
En 5-dagars utmanande orienteringstävling i omgivningarna runt Idre Fjäll.

Lilla Sockertoppen 29 juni-2 juli, 10-13 år och StoraSockertoppen 3-6 juli, 14-17 år 
Två lustfyllda läger för barn och ungdomar som har diabets typ 1. Lägret startades av Robin Bryntesson som själv fick diabetes som 17 åring då han just vunnit sitt första junior SM-guld. Robin brinner för barn och ungdomar med diabetes. Med lägret vill Robin med sin energi och positivitet visa att allt går, vare sig man vill bli världsmästare i skidor eller  hitta sitt drömjobb. Ingenting är omöjligt bara för att man har diabetes. Lägret går ut på att visa möjligheter, utmana sig själv, knyta kontakter, stärka självförtroendet och ha roligt i härlig fjällmiljö. Utbildad personal och ledare kommer att finnas på plats under dygnets alla timmar.

Dansbandsweekend 12-14 september

För dig som tycker om att dansa är vår dansbandsweekend en höjdpunkt på hösten. I år gästas vi av Jive och Lasse Sigfridsson, King Edwards, Martinez och Per-Håkans

Idre Fjäll Hill Climb på rullskidor 8-9 augusti
Tuff rullskidtävling med start i Idre by och målgång på idre fjäll. Tävlingen sker i samarbete med Svenska Skidförbundet och är en del av Ski Team Sweden ROLL Cup. Cupen är den officiella svenska cupen i rullskidor och är efter de nationella mästerskapen det största som genomförs på rullskidor. 8 augusti klassisk stil damer & herrar och 9 augusti fristil damer & herrar.

 

Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet.

Idre Fjäll gillar familjer och familjer gillar Idre Fjäll. Både sommar och vinter är Idre Fjäll en av de ledande anläggningarna inom den svenska fjällvärlden. Det finns cirka 7 800 bäddar på Idre Fjäll och under ett år har Idre Fjäll cirka 510 000 gästnätter, varav cirka 100 000 är under barmarkstid. Idre Fjälls målgrupper förutom familjer är företag/konferens och idrott.