Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Trasiga ledningar under väg? BCTAB fixar det!

Vare sig man bor i hyresrätt, bostadsrätt eller egen villa händer det förr eller senare. Rören går sönder. Rostar, spricker eller bara ger efter. Det brukar betyda att man får gräva eller hacka sig ner till läckan. För det mesta är det ett tecken på att hela rörsystemet kan vara för gammalt och att bara fixa det på ett ställe betyder bara att det snart återkommer. Problemet med nya läckor.

Det  hade ju varit fantastiskt om man inte hade behövt schakta upp enorma mängder med jord, sand och grus för att komma åt röreländet. Och det finns faktiskt ett sätt!
BCT Schaktfri Teknik AB alias BCTAB kan hjälpa dig göra just det!  De har  specialiserat sig på nyläggning av ledningar och utbyte av befintliga ledningar med schaktfria metoder.

De använder väldigt raffinerade metoder som vibrationsfri rörspräckning, styrd borrning och rörtryckning. Ord som man som amatör knappt har hört talats om!

Men med  flera tusen borrade och spräckta metrar så kan man vara säker på att de vet vad de gör..

De jobbar mestadels i Stockholmsområdet man kan ta jobb runt om i hela Sverige.  För att komma under en gata, en landsväg, kanske en cykelväg eller ett järnvägsspår använder de sig av en liten raket! En jordraket, modell, Grundomat. Den tuggar sig genom marken och drar samtidigt med sig ett skyddsrör. Helt suveränt! Den här metoden passar bäst för längder uppemot 20 meter och storleken på själva skyddsröret kan vara upp till 110 mm.

Här i filmen kan ni se exempel på hur det går till med en Grundomat!