Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bröllop på Birka?

Foto; Ville Peltokorpi, SMM

Sjöhistoriska arrangerar bröllop på Birka!
Den 10 augusti arrangerar Sjöhistoriska museet bröllop i vikingastaden Birka på Björkö i Mälaren. Ett unikt tillfälle att gifta sig på historisk mark. Museets chef, Hans-Lennart Ohlsson, är vigselförrättare. Och behövs vittnen så ställer Sjöhistoriskas marinarkeologer upp.

Och behövs vittnen så ställer Sjöhistoriskas marinarkeologer upp. De genomför utgrävningar på Birka under sommaren – deras fältstation är öppen för besökare mellan den 26 juli och 17 augusti. Läs mer om marinarkeologernas arbete på www.sjohistoriska.se.

BOKA VIGSEL
För bokning kontakta Sjöhistoriskas museichef Hans-Lennart Ohlsson direkt per mail:
hans-lennart.ohlsson@maritima.se
eller telefon: 08 519 549 45

En enkel borgerlig vigsel tar cirka 5 minuter.
Tider finns mellan kl 12.00 och 14.00.

För att gifta sig borgerligt krävs:

Att båda som ska ingå äktenskapet är 18 år och svenska medborgare.
Att man inför vigseln har ansökt om hindersprövning hos Skatteverket.
Att man har två vittnen med till ceremonin.

Sjöhistoriska museet i Stockholm är ett statligt museum för handelssjöfart, marinarkeologi, fritidsbåtar, Östersjöfrågor och andra maritima teman. Tillsammans med Vasamuseet och Marinmuseum ingår vi i myndigheten Statens maritima museer. www.sjohistoriska.se