Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Pettson och Findus i föreställningen ”Stackars Pettson”

Onsdag 18 juni kl 14 startar Tjolöholms Slotts barnteaterföreställningar. I år blir det på en helt ny utomhusscen, tillverkad av Tjolöholms Slott och stilmässigt influerad av vagnsmuseebyggnaden på Tjolöholm. Scenen har finansierats av skördefest- och julmarknadsbesökare 2013, då 10 kr från varje såld entrébiljett gick till scenen.

Årets första föreställning är ”Stackars Pettson” med Tomas K teater. I föreställningen får vi träffa de välkända figurerna Pettson och Findus, gestaltade av Jennie Lindgren och Christer ”Fjällis” Fjällström.

Under följande onsdagar blir det bland annat besök av trollkarlen Martin Bröms och en föreställning med Mamma Mu i huvudrollen. Biljetter finns på ticnet.se eller säljs på plats. I händelse av regn visas föreställningen inomhus.

Hemsida; http://tjoloholm.se/

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap.

2014 firar Tjolöholms Slott 110-årsjubileum! Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods.

Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.