Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Midsommar i Laholm, västkustens pärla!

Foto; Jörgen Larsson, jlfoto.com

Snart är den underbara dagen här. Den kanske svenskaste av alla svenska dagar? Det hörs ju även röster ibland på att göra Midsommardagen till den nya nationaldagen. För Midsommardagen är ju verkligen en dag då vi svenskar går man ur huse för att dansa runt stången, hoppa groda, leka, äta nypotatis med matjesill, gräddfil och gräslök och njuta av de röda läckra jordgubbarna med grädde!

Min favoritplats här på Jorden när det gäller Midsommardagen är den i Timmershult. Till spelmansmusik hjälps vi åt att resa den lövade stången, sen dansar vi, leker, köper lotter och njuter av vår fikakorg. Här har vår familj ofta varit med och dansat runt stången. Atmosfären doftar gammeldags Midsommarfirande och man är nära naturen.

Vill ni se alla platser man firar Midsommar på i Laholm med omnejd kan ni gå till kommunens egen hemsida och klicka er in på deras ”Evenemangskalender” där de visar alla ställena.
Där får ni även klart för er alla evenemang som händer inom Laholms Kommun.