Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skräddasy din port!

Porträtt mot en stallport. Rebecka testar farsans hatt. Foto, Carl Stridsberg

Vi har en port på vår lada som ofta fått stå som bakgrundskuliss till porträtt på familj och vänner. Porten tillverkades av en snickare vi anlitade. Tyvärr blev det inget bra resultat. Den gamla porten som satt där innan var ärrad av åren och röten nertill. Den var snickrad på det gamla viset med stödbalkar mellan bjälkarna.
Vi sa detta till snickaren eftersom det sätt man skapat porten på gjorde att den inte slog sig. Men antingen hade snickaren slagit dövörat till eller litade inte på gamla tiders kunnande.
Resultatet blev att jag fick korta den på bredden flera gånger eftersom den slog sig kraftigt.

Vi har sagt oss att nästa port ska bli en vikport. En smidig konstruktion där det inte finns någon risk för att porten ska åka upp i vinden och skadas eller skada någon annan.
Vi har tittat oss omkring och fastnade för Prido – Ett företag som tillverkar skräddarsydda portar vilket är perfekt för oss då vår lada är av gammal stil.

Prido har också speciella stallpaket med komponenter som extra rostskydd. Man har utbildad personal som kommer och monterar porten och skulle det hända något som gör att porten inte fungerar kommer det en servicebil fullt utrustad med reservdelar och en servicetekniker lagar snabbt porten åt en. Suverän service. Precis som det ska vara.

Vi har anlitat den sista ”snickaren” som kallar sig det för att han råkar kunna slå i en spik med hammaren!