Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ride of Hope – Sveriges viktigaste cykellopp!

Foto, Barncancerfonden

OBS! 

Ändrad rutt för Ride of Hope p.g.a. storbrand.
Barncancerfonden – 2014-08-06 13:55 CEST
Barncancerfondens cykellopp Ride of Hope går just nu igenom Sverige. På grund av den stora branden i Västmanland ändrar vi nu rutten för etapp 4 och 5 i loppets norra sträckning.

Av säkerhetskäl väljer vi att ändra ett par etapper av den norra sträckningen av Ride of Hope.

Etapp 4 kommer att cyklas från Hudiksvall till Gävle (istället för målgång i Falun)
Etapp 5 kommer att cyklas från Gävle till Västerås (istället för start i Falun)
Alla deltagares hotellrum är ombokade till de nya platserna och mer information kommer att finnas på plats inför varje etappstart.

Kontaktperson för mer information:
Billy Ydefjäll, projektledare för Ride of Hope sträckan Umeå-Stockholm.
Telefon: 08-584 209 32
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer
Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.

Ride of Hope Sverige är ett sponsorlopp som går förbi samtliga sex barncancercentra i Sverige. De som cyklar samlar pengar till Barncancerforskningen och visar samtidigt sitt stöd för drabbade familjer och barn på landets barncanceravdelningar. Alla pengar från anmälningsavgifter, insamlingar utmed vägen och gåvor till cyklister går oavkortat till Barncancerfonden. Utgifter löses genom sponsring.
Foto: Barncancerfonden

För sjunde gången cyklar engagerade kvinnor och män förbi landets sex barncancercentra, totalt 225 mil. Det gör de för att samla in pengar till Barncancerfonden och visa sitt stöd för barnen och familjerna på landets barncanceravdelningar. För andra året i rad är Lidl Sverige huvudsponsor för Ride of Hope.

Genom loppet Ride of Hope engagerar sig privatpersoner i kampen mot barncancer. Den 2:a augusti startar loppets södra sträckning, 125 mil från Lund till Stockholm. Den 4:e augusti sätter nästa gäng fart och cyklar 100 mil från Umeå till Stockholm. Längst vägen passerar loppet de sex barnonkologiska centra som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. Alla cyklister sammanstrålar och går gemensamt i mål i Hagaparken i Stockholm den 10 augusti.

Ride of Hope har växt för varje år och har i sommar fler startande än någonsin.
– Målet är att samla in mer pengar än förra året då loppet gav 2 miljoner kronor. Vi har så många taggade cyklister som kommer att vara med i år så det målet tror jag absolut att vi kan nå, säger Alexander Amprazis, Barncancerfondens projektledare för sträckan Lund-Stockholm.

Alla pengar som kommer in genom anmälningar, gåvor och insamlingar längs med vägen går oavkortat till Barncancerfondens verksamhet. Alla kostnader täcks av sponsorbidrag. Huvudsponsorn Lidl Sverige stöttar Ride of Hope för andra året och står bland annat för all mat till cyklisterna vid depåer och målgångar under loppets alla dagar. Det finns ett stort internt engagemang för Ride of Hope hos Lidl. Anställda från olika butiker och ledningsgruppen kommer att cykla. För dessa cyklister står Lidl för anmälningsavgift och kringkostnader i samband med loppet.
– I år cyklar jag Ride of Hope för andra gången och jag är stolt att jag får med mig ytterligare 70 kollegor ut på vägarna. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Niklas Karlsson som arbetar för Lidl i Linköping.

Ride of Hope – följ loppet genom Sverige
Södra sträckningen
2 augusti: Lund till Halmstad. Depåstopp i Åstorp och på Hallandsåsen.
3 augusti: Halmstad till Göteborg. Depåstopp i Varberg och Kungsbacka.
4 augusti: Göteborg till Skövde. Depåstopp i Alingsås och Falköping.
5 augusti: Skövde till Örebro. Depåstopp i Lyrestad och Svartå.
6 augusti: Örebro till Linköping. Depåstopp i Mariedamm och Motala.
7 augusti: Linköping till Nyköping. Depåstopp i Norrköping och Kvarsebo.
8 augusti: Nyköping till Västerås. Depåstopp i Harpsund och Eskilstuna.
9 augusti: Västerås till Uppsala. Depåstopp i Enköping.
10 augusti: Uppsala till Stockholm. Depåstopp i Märsta.

Norra sträckningen
4 augusti: Umeå till Örnsköldsvik. Depåstopp vid Gvorrsjön och Aspeåvägen.
5 augusti: Örnsköldsvik till Härnösand. Depåstopp vid Hannsjön och i Kramfors.
6 augusti: Härnösand till Hudiksvall. Depåstopp i Sundsvall och Hassela.
7 augusti: Hudiksvall till Falun. Depåstopp vid Bysjön och Stora Draggen.
8 augusti: Falun till Västerås. Depåstopp i Hedemora och vid Hörendesjön.
9 augusti: Västerås till Uppsala. Depåstopp i Enköping.
10 augusti: Uppsala till Stockholm. Depåstopp i Märsta.

Hela bansträckningen och detaljer om plats för start och målgång för varje delsträcka finns på http://www.barncancerfonden.se/ride-of-hope/vara-lopp/