Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Idre Fjäll utvecklar skidupplevelsen tillsammans med Slopepro!

Foto; Idre Fjäll

Idre Fjäll önskar skapa mervärden för sina alpina skidåkare och har inlett ett samarbete med Slopepro, en webbaserad skidskola med över 500 instruktionsfilmer, tekniktips, träningstips och informativa bloggar. Alla som bokar skidskola eller hyr skidor via Idre Fjäll i vinter får ett års medlemskap i SlopePro.com.
– Vi vill att skidupplevelsen på Idre Fjäll ska starta redan hemma framför datorn, säger Fredrik
Jelk, Sportchef på Idre Fjäll. Genom att ta del av slopepros information kan skidåkaren få massor av skidteknik serverad och bli inspirerad redan innan sin skidresa, fortsätter han.

– Slopepro.com kan erbjuda våra gäster ett unikt, rörligt material samt mycket nyttig information via och vi hoppas på så vis att gästen är ännu mer motiverad att åka skidor och prova det man lärt sig via webben i våra skidbackar, säger Fredrik entusiastiskt.

idrefjall_2014
Foto; Idre Fjäll

För att gästen ska kunna nå sin fulla skidpotential så erbjuder Idre Fjäll skidcoacher som är inarbetade på Slopepros material. Det ska vara en transparent upplevelse mellan det gästen sett och hört på webben och det som diskuteras och upplevs med coachen ute i backen.

På skiduthyrningarna kommer det att rulla flera instruktions- och inspirationsfilmer från SlopePro.com. Filmer, som passar alla, från den som har sin allra första skidupplevelse till den erfarne åkaren som vill veta hur man får till det perfekta skäret eller den bästa pudersvängen. Filmerna är tänkta att väcka intresse för vilka rörelser det egentligen är som påverkar att skidorna svänger och hur man utför dem.

– Den inspirationen gästen får genom Slopepro framför datorn, i mobilen, läsplattan, på skiduthyrningen och med coachen i backen skapar fantastiska möjligheter för gästen att utforska sin skidåkning och blir ett mervärde till skidupplevelsen på Idre Fjäll, menar Fredrik Jelk.

Målsättningen med samarbetet är att öka skidintresset hos människor samt höja skidupplevelsen under vistelsen på Idre Fjäll. Samarbetet vill även visa att det finns massor att upptäcka på Slopepro, och Idre Fjäll tillsammans med våra skidcoacher. Man önskar skapa mer skidglädje för alla, ung som gammal.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Idre Fjäll och är övertygade om att alla som tar del av erbjudandet kommer att utvecklas som skidåkare, säger Martin Eriksson, Vd på Slopepro.com.

– Vi ser Idre Fjäll som en föregångare i branschen, som nu tar steget in i detta samarbete och ser potentialen i att inspirera gästerna såväl i pisten som på webben genom vår tjänst, fortsätter han.
Fakta om Slopepro
Slopepro.com har samlat all kunskap om hur skidåkning fungerar i över 500 instruktionsfilmer. Tjänsten vänder sig till såväl nybörjare som mer avancerade skidåkare inom pist, offpist och park. För mer information besök www.slopepro.com

Fakta om Idre Fjäll
Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet..

Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar med 7 800 bäddar, 40 nedfarter och 27 liftar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott samt företag.