Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Unga överlevare stöttar cancersjuka barn!

Maja och Maddie. Foto; Petra Kyllerman, Barncancerfonden

Källa/Citat. Barncancerfonden
”Unga som överlevt cancer som barn kan använda sina erfarenheter av sjukdomen för att stötta barn som nu går igenom samma sak. Genom Barncancerfondens koncept peer support förbereds dessa unga för rollen som kamratstödjare. De blir en positiv förebild och en kompis som verkligen förstår.

Maja och Maddie har nyss gått Barncancerfondens peer support-utbildning för att bli kompisstödjare för barn med cancer. Som barn fick de själva varsin cancerdiagnos och nu vill de använda sina erfarenheter för att hjälpa andra i samma situation.
– Genom att visa att det finns ett liv efter sjukdomen kan jag ge hopp och trygghet till både barnet och föräldrarna. Jag blev själv så väl behandlad under min sjukdomstid. Det vill jag ge tillbaka och då är det här ett bra sätt, berättar Maddie.
– Tanken är att vi ska vara en vän som förstår och att barnen får veta att de inte är udda. Jag kan visa att det kan bli bra. Jag kan visa en bild på när jag inte hade hår och visa att det kommer att växa ut, fortsätter Maddie som själv tyckte att det var jobbigt att börja i lågstadiet när alla andra kompisar hade hår.”
Slut källa/citat

Läs mer om Maja och Maddie här!