Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Gör trädgården mysigare med solcellsdrivna lampor

Lupiner. Foto; Carl Stridsberg

Nu är snart den sköna och ljuva tiden här då man kan flytta ut i sin trädgård eller på sin balkong för att grilla och umgås. En sak som jag tycker gör de varma sommarkvällarna mysigare är att lysa upp trädgården med några solcellslampor med ett mjukt och varmt ljus. De här lamporna är perfekta som trädgårdsbelysning just för att man inte behöver greja med en massa sladdar och el. Eller om man inte har tillgång till någon el just där man vill ha något mysigt ljus.

Solcellslampa_450
Stilliga Filip. Foto/Källa; Ljustema

På dagen när solen skiner på solpanelen laddar den upp det uppladdningsbara batteriet och när mörkret faller på kvällen tänds ljuset helt automatiskt tack vare en inbyggd ljussensor i lampan. Det sköter sig helt själv och man behöver inte bekymra sig om att man glömmer släcka några lampor! De släcks själva när det blir ljust eller batteriet laddats ur. Smart, eller hur?
Sedan kan du ju även skapa ljussättningar till dina träd, belysa buskar, gångar eller varför inte din pool eller fontän om du har en sådan.

Jag tycker att solcellslampor är en av de bästa uppfinningarna de senaste åren. Samtidigt som det hjälper oss skapa en vacker utomhusbelysning tillåter den oss spara energi och bidraga till miljömedvetenhet som är så viktig nu och inför stundande framtid. Man kan säga att solcellsbelysning är toppen både för miljön och för ens plånbok! Våra solcellslampor har vi handlat på Ljustema som har ett väldigt bra utbud av lampor. En rolig sak är att deras starkaste solcellslampa har samma namn som mig själv.

Solcellslampa_Carl_450
Starka Carl. Foto/Källa; Ljustema