Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Porten på dagen!

Porten på dagen? EAB snabbar på. Du sparar kronor!

Har du en port som rostat igen av många års användning eller är sliten och behöver en ny port på momangen? Då kan EAB hjälpa dig, De har tagit fram ett sortiment bestående av ett antal produkter i standardutförande till riktigt intressanta priser och med omgående leverans. Portarna är tillverkade i deras egen fabrik i Smålandsstenar. EAB tillverkar även lagerinredningar och stålbyggnader

eab_bygg680
Idag är EAB största lagerleverantören inom bygghandeln.

eab_stalstallning680
Soligt montage på Holmgrens Bil i Värnamo!

Kort historia om EAB – Det började med ett räcke…
Visst är det fantastiskt att läsa om de här företagen som från början var små enmansföretag till att bli ett världsföretag?
Som i fallet med Smålänningen, Erik Andersson, som i sitt arbete som byggnadssnickare i Anton Svenssons Byggnadsfirma i Smålandsstenar 1953. Erik upptäckte i och med sitt arbete, att det inte fanns några lokala tillverkare av trappräcken i smide.

Sagt och gjort. Erik startade en liten tillverkning hemma i sin källare. Hur många gånger har man inte läst om det? Visst började väl Ingvar Kampred också i sin källare? Eller var det i sina föräldrars garage? Microsofts grundare, som titulerat sig Världens rikaste man, började också i ett garage.

I alla fall så gick Eriks tillverkning av räcken så bra att han fick utveckla verksamheten.
Idag tillverkar man både lagerinredningar, portar och stålbyggnader, har en omsättning på 650 msek varav export 175 msek.

Från att ha varit ensam i sin källare finns det idag 200 medarbetare i Eriks företag, EAB. Marknaden finns i Europa, Nordamerika och Asien med dotterbolag i Finland, Holland, Nordamerika och Norge. Tror ni att Erik trodde det när han stod ensam i sin källare och smidde räcke?

Där ser man vad en enda ensam människa kan betyda för en hel bygd och för många människors livsvillkor.

Besök deras hemsida idag för att läsa mer om Erik och kolla in produkterna. http://www.eab.se/