Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Åk zip-line tvärs över backstadion!

Scandinavian Outdoor Games satsar på äventyrsupplevelser – för första gången kan Falubor testa hur det känns att att flyga över hela backstadion på Lugnet, 30 meter över marken!

– Det här blir en unik upplevelse! Förra året hade vi en mindre zip-line som var mycket populär, därför satsar vi i år stort och sätter upp den här zip-linen över backstadion. Det kommer att bli spektakulärt! säger Stefan Grimberg på Scandinavian Outdoor Games.

Vad är en zip-line?

Zipline är en linbana där passageraren fastspänd i en sele svävandes åker ner på en vajer från exempelvis ett berg. Svergise längsta Zip-line finns på västkusten och är nära 900 meter lång. Banan på Lugnet kommer att vara ca 300 meter, men går istället väldigt högt över marken.

Säkerheten viktig

Zip-linen kommer att sättas upp och skötas av Äventyrsupplevelser AB som har mångårig erfarenhet av höghöjdsbanor och äventyr. Zip-linen kommer att vara öppen hela helgen, för alla besökare som vill prova. Inga förkunskaper eller särskild utrustning krävs. Åldersgränsen är satt till 11 år. Priset för ett åk är 250 kr om man har festivalpass, annars 350 kr.

Scandinavian Outdoor Games – en aktiv helg för hela familjen 

OutdoorGames_familj
Familj på Scandinavian Outdoor Games. Foto Mattias Lindqvist.

Scandinavian Outdoor Games arrangeras för tredje året i rad i Falun och är Sveriges största evenemang inom outdoor och sport.

OutdoorGames_lopning
Killer Hill Run – upp och ner för Mördarbacken! Ett löplopp för alla åldrar. Foto Mattias Lindqvist.

Under helgen samlas tävlingar, korta kurser och en stor mängd prova-på-aktiviteter på Lugnet. Bland övriga prova-på-aktiviteter finns till exempel kättervägg, studsmattor, skateramp, islandshästar, slacklines, äventyrslekplats och cykelpark. Korta kurser ordnas inom t ex cykel, klättring, parkour, kite och kajak. Läs mer på . Arrangör av festivalen är Visit Södra Dalarna AB.

OutdoorGames_cykel
Marco Buhler under Canyon Enduro Sprint. Foto Mattias Lindqvist.

Visit Södra Dalarna AB  ska, tillsammans med näringen och kommunerna i Falun, Borlänge, Gagnef, Ludvika, Säter, Smedjebacken och Vansbro, utveckla den södra delen av Dalarna till en framgångsrik destination. Företagets verksamhet är inriktad på destinationsutveckling, marknadsföring, försäljning, etableringar och besöksservice inom turism, evenemang samt konferenser.