Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Förläng sommaren med uterum!

Som alla vet är ju den svenska sommaren helt underbar men ack så kort. Vi slängde ut våra utemöbler i början på maj månad och hoppades på många sköna vårkvällar med grillning och lite ”nära naturen känsla”. Tyvärr infann sig den där ljuva vårvärmen aldrig riktigt under hela månaden och jag satt vissa kvällar ute och grillade i min stora vinterjacka vilket kändes lite sådär.

Ahla_Liljenkonvaljer_Rhodedron_Ormbunke900
Vårt ”uterum” idag. Här där våra sommarmöbler finns plats för ett uterum under tak med väggar.

När vi satt där och huttrade började vi fundera igen på att skapa oss ett uterum. Tankarna har funnits från och till de mer än trettio år vi bott på våran lilla gård. Men med tanke på klimatförändringarna, vilket för oss lär betyda svalare sommarkvällar har vi nu bestämt oss för någon form av mysigt uterum.

uterumgron680

Så vi började leta på nätet och fann då ett företag som både har fina uterum och en himla massa olika fönster. Uterummet ovan tyckte vi verkar riktigt läckert och vi gillar ljuset som kommer in från de översta fönsterna. Via skjutdörren kommer vi snabbt ut till vår härliga trädgård och de går också att öppna upp om sommarkvällarna blir för varma inne i uterummet.

Fönsterna på gaveln är inte utbytta på 30 år så det börjar bli dags att kika på nya. Rosen i förgrunden heter passande nog, Anna, som frugan min heter.

Ahlarosor728

Kravet vårt på nya fönster är att det ska vara ett riktigt underhållsfritt energifönster, isolerat med förstärkt inbrottsskydd, felbetjäningsspärr och infällt fönsterblecksspår som standard och att det ska gå att montera det med karmskruv. Såna fönster fann vi på Kronfönster, Sveriges största tillverkare av underhållsfria fönster och faktiskt de enda med svensktillverkade kulturfönstret i PVC. De är också Sveriges snabbast växande fönstertillverkare.

faluhus680

Vidare ska de ju passa in i vårt hus som går lite mot Smålandslängan, som ovan på bilden, även om vi har byggt vårt själva. Småland är ju känt för sin hantverkstradition. Här finns många hustillverkare, möbeltillverkare och många andra företag som sysslar med trähantverk. Kronfönster vill ta med sig traditionen och kunskapen av att tillverka vackra träfönster och tillverka underhållsfria PVC-fönster i samma anda så därför föll valet naturligt på dem..