Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

KAJAKSATSNING PÅ HÖGA KUSTEN

Bilden ovan; Melker Kayaks satsar i FriluftsByn

Mitt i världsarvet Höga Kusten skapas just nu en mötesplats för friluftsfolk. Nu tar projekt FriluftsByn steget ut i skärgården då Melker Kayaks väljer att gå med i satsningen.

Detta gör att vi kommer kunna introducera fler till kajakpaddling och samtidigt göra Höga Kustens unika skärgård tillgänglig för fler, säger FriluftsByns grundare Jerry Engström.

FriluftsByn är en satsning som genomförs tillsammans med några av Sveriges ledande friluftsföretag vid Skuleberget mitt i världsarvet Höga Kusten. Här har Svenska friluftsföretag såsom Fjällräven, Gränsfors Bruk, Primus, Hanwag, Woolpower, Abu Garcia, Kronan Cykel och Tierra börjat bygga upp en mötesplats för likasinnade människor från hela världen. Men kopplingen till skärgården har saknats.

Vi har fört en dialog med flera av de ledande kajakföretagen men Melker Kayaks högkvalitativa kajaker och miljöfokus gjorde att valet tillslut blev rätt självklart säger Jerry Engström, Grundare av FriluftsByn och fortsätter, detta gör att vi kommer kunna introducera fler till kajakpaddling och samtidigt göra Höga Kustens unika skärgård tillgänglig för fler.

Hos Melker Kayaks, vars nylanserade modell Melker Väderö precis utsågs till ”testets favorit” vid sommarens kajaktest i tidningen Outside, ser man fram emot samarbetet och hoppas kunna ta fasta på det ökade intresset för kajakpaddling.
Vi ser en stark ökning i intresset för paddling och med detta hoppas vi kunna bidra till att fler får möjligheten att ge sig ut för första gången säger Pelle Stafshede VD på Melker Kayaks.
Läs mer:
FriluftsByn
Melker Kayaks
Paddla Kajak i Höga Kusten

HÖGA KUSTEN:SE är en samlingsplats för det bästa i världsarvet Höga Kusten. Här hittar du allt om den världsunika naturen, de exlusiva matupplevelserna och de bästa kulturarrangemangen. Helt enkelt det som gjort Höga Kusten till en av Sveriges mest snabbväxande destinationer under både 2012 och 2013.