Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nordiska Akvarellmuseet – En enastående upplevelse!

Fotograf/Källa © Anders Arena

Besök oss och få en upplevelse utöver det vanliga. Här kan du möta den internationella konstens intressantaste företrädare eller klassisk akvarell. En mötesplats anpassat till en verksamhet kring konst, kultur, natur och människor.

I huset finner du utställningssalar där det i genomsnitt visas sex olika utställningar per år. Samlingssalen rymmer ett rikt utbud av kultur i olika former, musik, dans, teater och föreläsningar, seminarier, konferenser och samtalskvällar.

Kalle_Sannerc
Foto/Källa; Kalle Sanner

Vi har gästateljéer för uthyrning på Bockholmen, tvärs över vattnet. Museibutiken, granne med utställningssalarna, har ett stort sortiment av bland annat målarverktyg och färg.

I närheten av utställningssalarna ligger också den Öppna verkstaden och en trappa upp den större Experimentverkstaden med utrustning för konstnärligt arbete, undervisning och forskning. Restaurang ”Vatten – gourmet och kafé” med uteservering och utsikt över vattnet ligger i museets lokaler.

Kalle_Sannerb
Foto/Källa; Kalle Sanner

Utmärkelse för tredje året i rad
Nordiska Akvarellmuseet och Restaurang Vatten Gourmét & Café får, för tredje året i rad, högsta möjliga betyg av certifieringsorganisationen Swedish Welcome. Alltifrån kundbemötande till städning och miljöarbete har fått betyget Enastående Upplevelse. Genom hemliga och bokade besök i verkligheten hos svenska turistföretagare bedömer professionella rådgivare från Swedish Welcome hur bra verksamheterna är inom ett hundratal områden. Det handlar om allt från gästbemötande och frukostinnehåll till minskad vattenförbrukning och smarta energilösningar.

Konkret individuell vägledning i vad som kan prioriteras för att skapa ännu bättre gästupplevelser, ökad lönsamhet och en hållbar utveckling är också en viktig del av rådgivarnas arbete. Allt för att hjälpa gästerna att hitta upplevelser som matchar eller överträffar förväntningarna. För tredje året i rad har Nordiska Akvarellmuseet och Restaurang Vatten Gourmét & Café fått högsta möjliga betyg.

– ”Det känns fantastiskt att få utmärkelsen för tredje året i rad. Dels att få ett kvitto på att våra ansträngningar lönar sig men också för att vi får tips och råd om hur vi kan bli ännu lite bättre. Det är lätt att bli hemmablind och därför är de hemliga besöken från Swedish Welcome så bra, vi får en inblick i hur våra besökare ser på oss”, säger Sofia Olofsson, kommunikatör på Nordiska Akvarellmuseet.

Under besöket från Swedish Welcome bedöms 15 olika huvudområden, alltifrån gästvänlighet till ledarskap och styrning. Certifieringen Enastående Upplevelse är det högsta betyget av fem möjliga.

 

Läs mer om museet här!