Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Höstens utställningar på Falkenbergs museum

Bilden; Utställning 25 KVADRAT – 25 arkitekter tolkar Attefall. Foto; Atelje 25, Waldemarson Berglund Arkitekter.

Utställningarna pågår: 12 sep – 29 nov 2015

25 KVADRAT– 25 arkitekter tolkar Attefall

atelje25_680
Fotograf/Källa; Atelje 25, Waldemarson Berglund Arkitekter

Ett 25 kvadratmeter stort komplementhus, som inte kräver bygglov och ändå får lov att vara en självständig bostad. Vilka drömmar, tankar och visioner väcker denna nya frihet? I utställningen 25 kvadrat på Falkenbergs museum visar 25 svenska arkitektkontor idéer om hur ett attefallshus kan se ut. Bland förslagen finns allt från timmerstuga, paviljong, orangeri och minivilla till triumfbåge och en stia för minigrisar. Ytan är begränsad, men knappast fantasin.

Better Shelter

better_shelter680
Foto: R.Cox – Better Shelter – utställning på Falkenbergs museum

Idag befinner sig över 50 miljoner människor på flykt enligt FN:s flyktingorgan UNHCR. Främst på grund av krig. Det som började som ett skissalternativ på friggebod har idag utvecklats till en ny typ av flyktingbostad framtagen i samarbete med UNHCR. Redan 2008 påbörjades arbetet med Better Shelter. Efter att ha testats ute i fält i både Irak och Etiopien är Better Shelter nu färdigt att ersätta de tält som sedan 60 år tillbaka använts i världens flyktingläger.

Läs mer här om utställningarna på Falkenbergs Museum!