Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Internationell sångerska på återbesök i Sverige!

Sångerskan Sharón Clark från USA (Washington, D.C) gjorde sin första Sverigeturné i Oktober 2014 tillsammans med Malmö-pianisten Mattias Nilsson. Turnén blev en succé där samtliga konserter var utsålda. Kvällens program tar sin utgångspunkt i hymner, gospel & spirituals något som Sharón vuxit upp med och som hon lyssnat till ändå sedan hennes mormor först sjöng dom för henne i sitt knä. Förutom kyrkoturnén kommer Sharón Clark även att framträda på Ystad Jazz Festival Lördagen 1 Augusti tillsammans med Mattias Nilsson, Bo Stief och Rasmus Kihlberg.

SharonoMattias_sharon565

Den internationellt uppmärksammade och prisbelönte jazzpianisten Mattias Nilsson ”måste nu räknas till de främsta i Sverige på sitt instrument.” (Orkester Journalen). Med melodier hämtade från främst Skandinavien väver Nilsson, genom sina improvisationer samt ett mycket varmt och personligt anslag, samman traditionen av jazzpiano med vårt Nordiska tonspråk vilket ger honom ett musikaliskt landskap med helt nya färgnyanser. 2013 fick Mattias det prestigefyllda svenska Harry Arnold Stipendiet och senare samma år spelade han solo på den 23:e upplagan av Akbank Jazz Festival i Istanbul vilket markerade början på hans internationella solokarriär.

SharonoMattias_Mattias626

 

SHARÓN CLARK & MATTIAS NILSSON – His Hand In Ours

03.08.2015 @ 19:00 – HELSINGBORG, Allhelgonakyrkan
04.08.2015 @ 19:30 – BJÄRRED, Bergakyrkan
05.08.2015 @ 19:00 – LAHOLM, Laholms kyrka
06.08.2015 @ 19:00 – VISSEFJÄRDA, Vissefjärda kyrka
07.08.2015 @ 19:00 – HÖLLVIKEN, Ljungkyrkan

SHARÓN CLARK – sång / US
MATTIAS NILSSON – piano / SE

www.sharonclarkjazz.com
www.mattiasnilsson.com

facebook.com/sharonclark.meets.mattiasnilsson

PROMO – His Hand In Ours
https://www.youtube.com/watch?v=jzCUX1ukl5U

WAYFARING STRANGER
http://youtu.be/nCzh3eK3nB8