Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Dagens Sverigebild – Söderbysjön, Nackareservatet, Stockholm

Foto; Anne Ryden

Källa [ Wikipedia ]
Söderbysjön är en sjö i Nacka kommun i Södermanland som ingår i Norrström-Tyresåns kustområde. Sjön är 5,5 meter djup, har en yta på 0,123 kvadratkilometer och befinner sig 23,9 meter över havet. Söderbysjön inom Nackareservatet strax öster om Bagarmossen. Sjön avvattnas via Dammtorpssjön och Nacka Ström till Järlasjön och får tillrinning från Ulvsjön och via Ältaån från Ältasjön. Sjön har en liten badplats och används på vintern, tillsammans med Dammtorpssjön och Ältaån/Brotorpskanalen, för skridsko- och skidåkning. Sörmlandsleden går utmed sjön och korsar på en träbro den vackra ravinen där Ältaån mynnar.
Slut källa

Stort tack för din medverkan med denna vackra bild, Anne!

En kommentar till “Dagens Sverigebild – Söderbysjön, Nackareservatet, Stockholm

Kommentarer inaktiverade.