Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skeppen kommer!

Stort vikingaäventyr 22-23 augusti. Fri entré. Fotograf/Källa; Anneli Karlsson, SMM

Helgen den 22-23 augusti bjuder på maffiga maritima äventyr. Vid sjöhistoriska museet lägger vikingaskepp och medeltida båtar till. Här blir det uppvisning i båtbyggarkonst, aktiviteter och lekar att prova och förstås en stor hantverksmarknad. Missa inte när ett gäng uppretade vikingar ryker ihop. Fri entré kl 10-16. Se hela programmet och läs mer om de medverkande på www.sjohistoriska.se
Örlogsdagar
På Galärvarvet nedanför Vasamuseet firas isbrytaren Sankt Eriks 100-årsjubileum med örlogsdagar. En lång rad militära fartyg som minsvepare, torpedbåtar, robotbåtar m.m. visar upp sig och bjuder på ombordgång under helgen. Öppet skepp även på museifartygen Sankt Erik och Finngrundet. Lyssna till domkyrkokaplan Kristina Ljunggren vid söndagens korum och på dånet från robotbåten Ystads gasturbiner. Se hela programmet och mer om alla fartyg och medverkande på www.sjohistoriska.se