Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Spådamer och medium

Foto; Varga, pixabay

Tänk om man kunde se in i framtiden? Se hur det ska gå för mina barn, barnbarn, nära och kära? Tanken svindlar ju lite. Och vill man veta? Man skulle kanske få svar som man inte blev så glad över? Men för den som vågar kan man ju få hjälp av spådamer eller kanske ett medium.

Skulle du vilja prova på att spå dig ? Har du någon gång varit med om en övernaturlig upplevelse? Har du någon gång själv varit hos en spådam eller liknande?Kanske är du själv medialt mottaglig?

Innan min tid i vår lilla by så berättades en gång om en man, en lantbrukare, som var lite medial. När folk hade blivit av med något, som en nyckel eller sin plånbok, gick de till honom och frågade om han ”kunde se” var de förlagt sina saker. Han ”hittade” även folk påstås det. Själv hade jag gärna haft en sådan gåva. Tror jag. Det hade ju varit väldigt praktiskt många gånger. Att liksom ha en sorts ”andlig gps” där man förnam sådant som andra inte kunde se och på så sätt hjälpa människor.

Spadam600x1000

Att forska i spådomens historia är intressant. Den sträcker sig ju tusentals år tillbaka. Redan Alexander den store sägs ha besökt ett orakel i ett tempel i staden Siwa för att få råd och klarhet över sin tillvaro och framtid. Även i Bibeln berättas det om profeter som, via sin kontakt med Gud, kan bevittna framtida händelser. Man brukar dock benämna denna typ av spådom som profetia och skiljer sig alltså från spådom i modern bemärkelse genom att uppmaningarna kommer direkt från Gud.

Kan man lite på spådom då? Ja, det är en mycket komplex fråga. Man bör nog ha ett varsamt förhållande till spådom rent generellt och man bör inte till 100 % lita på en andlig rådgivare. Som i alla andra branscher finns det oseriösa aktörer här också. Men varför ska man då spå sig? Jo, en seriös aktör kan erbjuda dig ovärderlig rådgivning. Om du tar kontakt med ett medium och har ett öppet sinne kommer du själv märka att han eller hon har mycket intressant information att skänka dig. Det kan vara saker som faktiskt kan förbättra ditt liv.

Hur går det till? Vad använder spådamer sig av för ”verktyg”? Ja, det finns stjärntydning, annat som är vanligt är Tarot – De olika korten i har olika betydelser som kan tolkas av en duktig rådgivare. Kristallkulan – Spådom genom att skåda in i en kristallkula är en mycket gammal metod, som också finns i varianter med speglar och vattenreflektioner. Runor – Runskriftsspådom är på många sätt likt tarot, men har sin grund i den nordiska mytologin och vikingatiden. Dessa är väl de vanligaste men det finns andra också. Själv är jag inte främmande för att spå mig och om det någon gång ges tillfälle ska jag se om spådamen kan se vad framtiden har i sitt sköte för mig. Kanske är det ingen vacker framtid, kanske är det tvärtom något mycket vackert? Den som spår sig får se!

 

Detta är ett sponsrat inlägg