Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Kalmar storsatsar på ridsporten!

Bilden; Sara Algotsson Ostholt med hästen Reality. Fotograf: Fredrik Jonsving.

Välkommen till premiären av Kalmar Horse Show på anrika Fredriksskans mitt i centrala Kalmar. På söndag mellan kl. 11-17 får du träffa OS-klara Sara Algotsson Ostholt som rider ny häst och intervjuas. Se paraden med de fem finalisterna i tävlingen ”Kalmars sötaste A-ponny”, med prisutdelning kl. 12.30. Kalmar har röstat – Zanora vann! Det blir uppvisningar, clinics, mässa, caféservering, Kalmartravets montéklubb, prova-på-ridning och mycket mer!

– Det känns fantastiskt att samtliga 6 ridklubbar i Kalmar tillsammans har arrangerat detta och skapat något som vi tror kan växa framöver. Det känns extra kul att kunna få visa upp ridsporten, som är största tjejidrotten i Kalmar och Sverige. Det är första året vi arrangerar detta och vi har upplevt ett väldigt stort intresse inför evenemanget, vilket gör att vi tror på en stor publik, säger Lisa Jalmander, projektledare för Kalmar Horse Show.

Det är fri entré – ta med hela familjen och upplev ridsporten, en av de mest populära idrotterna, i centrala Kalmar! Det är Kalmars 6 ridföreningar som tillsammans arrangerar dagen.

Ta del av hela dagsprogrammet här!       Se föreningar och ridskolor här!