Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Rusning till vinterns resor på Idre Fjäll

Foto; Idre Fjäll

Idre Fjäll har haft den bästa sommaren någonsin och bokningsläget inför vintern är 33 % bättre än samma tid i fjol. Idre Fjäll har aldrig ökat så mycket från en vinter till en annan. Det är inte bara jul, nyår, sportlov och påsk som är bättre bokat utan i stort sett alla veckor har ökat.

Idre Fjäll är en av Nordens mest snösäkra fjälldestinationer och nu satsar man även på att bli först på snö i Sverige.

Planerad öppning för elit och klubbar är den 17 oktober på längd och den 23 oktober för alpint. Dels har man sparat runt 50.000 kubikmeter naturlig och producerad snö sedan i vintras och dels blir man nu först i Sverige med en ”Snow factory”. Maskinen producerar snön inuti en container och snökristallerna som bildas fryser direkt vilket innebär att man kan producera snö i plusgrader.

 


Nyheter vintern 2015/2016

Två Skicrossbanor
Skicross är på frammarsch i Sverige och Idre Fjäll utvecklar därför förra årets succé med två skicrossbanor som kommer vara öppna hela vintersäsongen från och med julveckan. Det blir en blå bana i ”Ravinen” för barnfamiljen och en röd bana i ”Tallbacken” för träningsgrupper och mer erfarna åkare.

Den populära ”Fredagstävlingen” som är öppen för alla och äger rum varje vecka under säsongen byter därmed skepnad från en slalomtävling till en ski crosstävling. Det blir i år en differenstävling där alla tävlar på lika villkor.

World Cup och Nationalarena- Skicross
Idre Fjäll har inlett ett samarbete med Svenska landslaget i Skicross och blir därmed Nationalarena för sporten. Världscupen i Skicross flyttar till Idre Fjäll denna vinter och kommer äga rum den 12-14 februari med hela världseliten på plats och tävlingarna sänds i SVT.

LS_IdreFjall_68002
Foto; Idre Fjäll

Idre Fjäll når FIS standard inom slalom alpint herr
Under hösten pågår det markarbeten i Nordbackarna vilket innebär att Idre Fjäll även kommer kunna ha FIS tävlingar i slalom alpint för herrar.

Ny belysning
Till vintern investerar Idre Fjäll i ny belysning i träningsbacken ”Specialen” för att kunna nyttja backen så många timmar per dygn som möjligt för träningsgrupper.

Ombyggnad av skidstadion
Just nu pågår en ombyggnation av Skidstadion på Idre Fjäll för att kunna ha större arrangemang, skapa en ännu bättre tränings- och tävlingsarena samt ännu bättre längdspår under försäsong. Bland annat sker en hel del markarbeten vilket även innebär att Idre Fjäll blir en av få anläggningar i Sverige som kan arrangera skiathlon tävlingar.

Dessutom får Stadion ett vallningscenter som är öppet för gäster under högsäsong där man kan få hjälp med vallning, boka längdcoach, inhandla handskar, mössor, valla mm.

Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet.. Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.