Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Idre Fjäll- först på snö!

Landslagåkaren, Tove Alexandersson. Foto; Idre Fjäll

Idag testade landslagsåkaren i skidorientering, Tove Alexandersson , spåren och hon var lyrisk.

Det är fantastiska förhållanden på Idre Fjäll just nu och det känns underbart att få stå på skidor redan nu, säger Tove entusiastiskt.
Idre Fjäll har spara runt 50.000 kubikmeter naturlig och producerad snö sedan i vintras och det är nu den snön som lagts ut i spåren runt skidstadion. Dessutom har Idre Fjäll investerat i en ”Snow factory” som kan producera snö i plusgrader.

– ”Det är helt grymma förhållanden vi har just nu och vädret har varit med oss med kalla nätter och klara dagar”, säger Kjell Skoglund, Driftchef på Idre Fjäll.
Den 23 oktober planerar Idre Fjäll att öppna för alpina klubbar.
Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet.. Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar med 7 800 bäddar, 40 nedfarter och 27 liftar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.