Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Jon Henrik Fjällgren på höstturné!

Samiske Jon Henrik Fjällgren har berört många svenska hjärtan de senaste åren, både genom sin medverkan i Melodifestivalen och i Talang 2014 där han till och med fick juryn att brista ut i gråt när han hyllade sin bortgångne vän. I november beger sig Jon Henrik ut på turné och det blir minst sagt en stämningsfull sådan. Turnén startar i Lycksele, fortsätter vidare till Storsjöteatern i hemstaden Östersund och fortsätter sedan till fyra kyrkor i norra Sverige, för att avslutas i Katarina Kyrka i Stockholm den 1 december.

Jon_Arne68002

Biljetterna är nu släppta via www.LiveNation.se

Jon Henriks utmärkande sätt att hylla sin bortgångne vän med jojken ”Daniels jojk” tog honom ända till vinst i finalen av Talang 2014, och i januari fortsatte succén då han slutade på en tredjeplats i Melodifestivalen med jojken ”Jag är fri” (”Manne leam frijje”) – en kärleksjojk tillägnad någon väldigt speciell. I maj förra året släpptes hans debutalbum ”Goeksegh” som nått stora framgångar. Till vardags är Jon Henrik renskötare i Mittådalens sameby, men arbetet på fjället har varvats med idogt turnerande.

Jon_Arne553

”Daniels jojk” har sedan Talang-kamerorna släckts fått stor uppmärksamhet online med över 5 miljoner visningar på Youtube. Se klippet här!

Datum

14.11 – Lycksele, Hotell Lappland
21.11 – Östersund, Storsjöteatern
25.11 – Örnsköldsvik, Örnsköldsviks Kyrka
26.11 – Kiruna, Kiruna Kyrka
27.11 – Luleå, Luleå Domkyrka
28.11 – Umeå, Umeå Stads Kyrka
1.12 – Stockholm, Katarina Kyrka

Biljetter

Biljetterna är tillgängliga nu och säljs via www.LiveNation.se, www.Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.