Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Genuin julstämning med lucia och julmarknad vid Falu Gruva

Fotograf/Källa Per Eriksson / Visit Södra Dalarna

Det är något magiskt över Falu Gruvas julmarknad, mitt i världsarvsmiljön där 170 hantverkare säljer sina julprodukter. Här finns granar, varm glögg, delikatesser, hästskjuts, julsånger och kolbullar, ja allt som hör en gammaldags julmarknad till.

SÖNDAG 6 DECEMBER KL. 10–17

Hantverkare säljer genuint hantverk, lokalt producerad mat, julkransar, brända mandlar och annat julgott. Här finns allt som hör en gammaldags julmarknad till.

– Gruvtomtarna tar emot barnens önskelistor.
– Passa på att gå en guidad julvisning i gruvan kl 12 och 14.
– Åk häst och vagn kl. 12-16.
– Se kröningen av Faluns Lucia kl. 13.

Du som vill ha något gott i magen kan äta julbuffé, köpa fika med hembakat bröd, varm glögg och lättare mat på gruvområdet. Här finns också flera butiker, caféer, hantverkare och en restaurang.

Entré 20 kr (gratis för barn)
Parkering 20 kr

Välkommen!

 

Falu Gruva äger, vårdar och visar ett industrihistoriskt område som består av dagbrott, gruva, skyddade kulturhistoriska byggnader och miljöer, kommersiella fastigheter, dammar, skog i och utanför Falun och ett museum med samlingar och utställningar. På området erbjuds guidningar, program och event, pedagogisk verksamhet, företagsarrangemang, festvåning, caféer, restauranger och butiker samt uppställningsplats för husbilar. Falu Gruva drivs sedan 2000 som en privat stiftelse och är ett av Dalarnas största besöksmål med 250.000 besökare per år, varav 1/3 är utländska. Falu Gruva en del av Världsarvet Falun, sedan 2001 med på Unescos lista; platser så värdefulla att de ska bevaras för alltid.