Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Funderar ni på bröllop? Vinn vigsel i Jane Austen-stil!

Fotograf/Källa; Josefine Litfeldt

Den som går i giftastankar och dessutom gillar den engelska författaren Jane Austen kan vinna en vigsel i Tjolöholms slottsträdgård. Tävlingen pågår till den 29 februari och de lyckliga vinnarna kan se fram emot en romantisk vigsel under rosenbågen på paradgräsmattan mellan slottet och havet i sommar.

Vigsel vid havet
Den som är intresserad av att tävla deltar i Tjolöholms Slotts Facebook-evenemang ”Vinn en vigsel i Jane Austen-stil”, och berättar där om sin relation till Jane Austens romaner, eller till filmatiseringarna av dem. Vinsten är en utomhusvigsel som äger rum den 18 juni 2016 (värde 15000 kr, eventuell vinstskatt betalas av vinnarna).

Dräktutställning på slottet
Tjolöholms Slott ställer under 2016 ut kostym från tre av de mest populära filmatiseringarna av Jane Austens böcker, Stolthet och fördom och Förnuft och känsla. Dräkterna visas i den autentiska slottsmiljön och har burits av skådespelare som Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth och Kate Winslet.

Tjoloholms_Slott_JaneAusten680
Fotograf/Källa; Josefine Litfeldt

Om Tjolöholms Slott
Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Godset är utformat som ett eget idealsamhälle med slott, arbetarby, kyrka, slottsträdgård och fantastisk natur och havslandskap. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottsfrun Blanche Dicksons ambition var att återskapa ett engelskt lantgods. Slottets välbevarade inredning visas regelbundet under hela året. Trädgårdarna och naturområdena är alltid öppna för besökare.

Läs mer på tjoloholm.se