Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Stockholm i mitt hjärta

Foto; Mariamichelle, pixabay

Stockholm, eller ”Nordens Venedig” som många utländska turistbyråer gärna skriver om, genom likheten med staden Venedig, uppbyggd på öar i havet, är verkligen Sveriges och kanske en av Världens vackraste städer. När barnen var små var vi ganska ofta och hälsade på i vår vackra huvudstad. Det blev några gånger när min son var med i tennisturneringar där. Vid de tillfällena brukade vi även besöka Skansen liksom, Gamla stan, Stockholms slott, Vasamuseet  och Moderna museet.  Skansen är ju världens första friluftsmuseum, invigt 1891 av Arthur Hazelius, och att vandra runt där var väldigt avkopplande för oss alla i familjen. Hästarna i stallet var mest uppskattat av vår dotter som hade en egen ponny betandes hemma vid den här tiden. På Vasamuseet visas ju regalskeppet Vasa, världens enda bevarade 1600-talsgaleon. Ungarna gjorde stora ögon därinne och tyckte det var väldigt spännande att se detta unika skepp.

Stockholm_Skansen680
Skansen, Foto; Mariamichelle, pixabay

För oss som kommer från en liten småstad som, Laholm, var det en mäktig upplevelse att se alla stora byggnader, allt folk, båtarna i hamnen och alla vackra parker i Stockholm.

Stockkholm_batar680
Foto; Mariamichelle, pixabay

När dagarna var slut var vi fullständigt utpumpade utav alla nya intryck och föll huvudstupa i våra sängar på det hotellrum vi bokat. Via, Hotell i Stockholm, hittade vi många fina hotell som låg bra till, nära tennisbanorna. Vi lämnade Stockholm och förstod så väl varför Stockholmarna sjunger ”Stockholm i vårt hjärta” på musikfesten, Allsång på Skansen.