Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Alcazars Disco Defenders på storslagen Sverigeturné!

Foto; Mats Bäcker

Nu åker Alcazars storslagna och bejublade show ”Disco Defenders” ut på Sverigeturné. Föreställningen har hyllats i media och nominerades i slutet av året dessutom till Årets scen på QX Gaygala 2016. Fredagen den 29 januari är det turnépremiär i Västerås innan ”Disco Defenders” fortsätter till bland annat Falun, Växjö, Sandviken, Åre och Örebro.

Nu åker Alcazars storslagna och bejublade show ”Disco Defenders” ut på Sverigeturné. Föreställningen har hyllats i media och nominerades i slutet av året dessutom till Årets scen på QX Gaygala 2016. Fredagen den 29 januari är det turnépremiär i Västerås innan ”Disco Defenders” fortsätter till bland annat Falun, Växjö, Sandviken, Åre och Örebro.

”Disco Defenders” har gjort stor succé under två säsonger i Göteborg och Stockholm. Över 60 000 personer har redan sett den storslagna discoshowen och den har fått 4 av 5 i betyg av Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och QX. På QX Gaygala den 8 februari 2016 är dessutom ”Disco Defenders” en av kandidaterna att utses till Årets scen 2015.

– ”Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta med Disco Defenders en tredje säsong. Att dessutom få sprida disco-febern över hela Sverige har länge varit en dröm”, hälsar Alcazar-trion Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Den populära gruppen skapar varje kväll ett discoinferno av glitter, partystämning och hits tillsammans med några av Sveriges bästa dansare, ett niomannaband och Edward af Silléns regi. Musiken består av Alcazars många egna discohits så som ”Crying at the Discoteque”, ”Not a Sinner, Nor a Saint”, ”Alcastar”, ”Stay the night” och “Blame it on the Disco”, blandat med discoklassiker från 70-talet och framåt.

Alcazar680

Fredagen den 29 januari inleds ”Disco Defenders” Sverigeturné i Västerås.

Turnéplan Alcazars ”Disco Defenders”
29 jan – Västerås, Bombardier Arena
5 feb – Malmö, Baltiska hallen
12 feb – Jönköping, Jönköpings Konserthus (UTSÅLT)
13 feb – Jönköping, Jönköpings Konserthus
19 feb – Falun, FaluKuriren Arena
26 feb – Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress (UTSÅLT)
27 feb – Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress
4 mars – Skövde, Arena Skövde
5 mars – Karlstad, Karlstad CCC
11 mars – Växjö, Fortnox Arena
18 mars – Sandviken, Göransson Arena
24-26 mars – Åre, Arena Holiday Club
1 april – Linköping, Linköping Konsert & Kongress
2 april – Kristianstad, Kristianstad Arena
15 april – Örebro, Conventum Arena
16 april – Örebro, Conventum Arena
22 april – Helsingborg, Helsingborg Arena
23 april – Halmstad, Halmstad Arena

Presscitat
”Maffig discoshow. Bara att kapitulera inför Alcazar ”
Göteborgs-Posten (betyg 4)

”Imponerande. Högt tempo i etthundra minuter ”
Dagens Nyheter (betyg 4)

”Fantastisk show. Inte en död sekund.”
QX (betyg 4)

”Bombastisk discoshow. Saknar motstycke på en svensk scen”
Borås Tidning

”FenomenAlcazar”
GT

”Generös scenografi. Snygg koreografi.”
Aftonbladet

Om Alcazar
Alcazar bildades 1998 och har sedan dess varit en pålitlig leverantör av discohits. År 2000 fick de sin första internationella framgång med låten ”Crying at the Discoteque”. 2003 deltog de i Melodifestivalen för första gången med ”Not a Sinner, Nor a Saint” som slutade trea. Låten slog stort på listorna i Sverige och sålde guld. Sedan dess har gruppen deltagit i Melodifestivalen ytterligare fyra gånger.

Gruppen har under karriären samarbetat med profilerade låtskrivare som Alexander Bard, Anders Hansson, Orup och inte minst fått specialskrivna låtar av Neil Tennant och Chris Lowe från Pet Shop Boys.

Sommaren 2015 uppträdde Alcazar i ”Allsång på Skansen” och bjöd på en hel timmes underhållning i det prestigefulla programmet ”Allsångsscenen är din”.

Biljetter
Biljetterna säljs via Blixten.se/alcazar och lokala återförsäljare.

Showen produceras av Blixten & Co och 2E Live.
Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.