Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

World Cup i Skicross på Idre Fjäll den 12-14 februari

Fotograf/Källa; Idre Fjäll

Skicross är den snabbast växande alpina grenen i Europa just nu och den 12-14 februari är det dags för världscup på Idre Fjäll med hela världseliten på plats. Den svenska landslagsledningen hyser stora förhoppningar om toppresultat både på herr- och damsidan då trion med Victor Öhling Norberg, Sandra Näslund och Anna Holmlund alla varit på pallen hittills under säsongen.

Sportchefen för skicrosslandslaget, Joar Båtelson ser fram emot att komma till Idre Fjäll.

– ”Efter en strålande start på säsongen med 11 pallplatser på 8 världscuptävlingar för landslaget ser vi nu fram emot att få komma till Idre Fjäll och bjuda på ytterligare framgångar. Vi ställer upp med ett starkt lag som blir ännu mer taggade av att få tävla på hemmaplan med stöd av familj, vänner och publik på plats. Förutsättningarna på Idre Fjäll är fantastiska och jag är övertygad om att detta stopp blir en ny favorit i skicrossvärldscupen”.

Säsongen 2014/2015 var landslagets bästa hittills där laget tog en 2:a plats i nationscupen. Det svenska worldcuplandslaget i skicross består av Anna Holmlund, Viktor Andersson, Micke Forslund, Victor Sticko, Victor ”VÖN” Öhling Norberg och Sandra Näslund.

anna_holmlund680
Anna Holmlund och Sandra Näslund. Fotograf/Källa; SSF Skicross

Program Audi FIS Skicross World Cup på Idre Fjäll

Fredag 12 februari
10.00 Kval 1, damer och herrar
13.00 Kval 2, damer och herrar

Lördag 13 februari
12.30 Åttondelsfinal, herrar
12.50 Kvartsfinaler, damer och herrar
13.15 Semifinaler, damer och herrar
13.30 Finaler, damer och herrar
13.50 Prisutdelning, damer och herrar

Söndag 14 februari
12.30 Åttondelsfinal, herrar
12.50 Kvartsfinaler, damer och herrar
13.15 Semifinaler, damer och herrar
13.30 Finaler, damer och herrar
13.50 Prisutdelning, damer och herrar

I målområdet kommer det även pågå en mängd aktiviteter, tävlingar och överraskningar för hela familjen. Bland annat äger det rum en freestyle skotershow med Tobias Hellström och Joakim Rönnqvist samt spektakulär isskulptering.

Idre Fjäll har en lång tradition av att anordna tävlingar på mycket hög nivå. Bland annat har Värdscuptävlingar i speedski arrangerats på Idre Fjäll under många år. Under 2015 inledde Idre Fjäll ett samarbete med svenska landslaget i skicross och är därmed även Nationalarena för sporten.

Skycross680
Fotograf/Källa; SSF Skicross

– ”Jag är väldigt stolt och glad över att Idre Fjäll ska arrangera en världscup i just Skicross, den gren som för närvarande är mest i ropet ute i Europa”, säger John Lundmark, VD för Idre Fjäll.
– ”Genom att Sverige får hålla i detta arrangemang är vi fast förvissade om att vi bidrar till att skapa ännu mer uppmärksamhet kring skidåkning och skidglädje och därmed fler skidåkare,” fortsätter han.

Idre Fjäll drivs som en stiftelse och känslan samt stoltheten för bygden är väldigt viktig. Därför har Idre Fjäll även bjudit in alla grundskoleelever i Älvdalens kommun till kvartsfinalerna på fredagen och alla invånare i Älvdalens kommun till finalerna under helgen.

Läs mer här!

Idre Fjäll startade sin verksamhet 1968 och är en stiftelse bildad av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet. Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar med 7 800 bäddar, 40 nedfarter och 27 liftar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.