Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Mjölkbönder går på knäna men hur ser det ut på Arla?

Foto; Marzena Kramek

Uppdrag granskning visar hur svenska bönder går på knäna medan mejerijätten Arla säger att de vänder på varje krona. Men Uppdrag granskning ska tydligen avslöja hur chefer och tjänstemän slösat bort pengar på flott representation, privata inköp och golfrundor. Ska bli intressant att ta del av. Är detta sant förstår man ju att bönderna blir fly förbannade! Programmet sänds i SVT1 och i SVT Play, onsdag 3 februari klockan 20.00. Kolla det!

Vi läser ju ofta om hur mjölkbönder går på knäna. Hur de sliter morgon och kväll för att försöka få lite lönsamhet i sin verksamhet. För många slutar ändå kampen med förlust och de tvingas lägga ner. Tvingas kanske  ge upp flera generationers slit och släp med gården. Man lider med dem. Som liten soloföretagare vet jag själv hur svårt det kan vara. Hur kämpigt och besvärligt. Hur man kan jobba tolv till fjorton timmar om dagen men ändå bara få ut en lön som är hälften av vad en vanlig löntagare tjänar, om ens det.

Att då se hur chefer och tjänstemän slösar på de medlemsavgifter man själv, tillsammans med många andra, slitit ihop, för att tillsammans bli starkare, måste kännas väldigt nedslående. Tycker det här påminner lite om Kommunals upptäckt för några veckor sedan. De upptäckte ju också att vissa ur styrelsen levt gott på deras medlemsavgifter och huvuden rullade. Kanske slutar detta på ett liknande sätt om det visar sig vara sanning? Själv anser jag att har man som chef eller tjänsteman inte levt upp till det förtroende och det ansvar man faktiskt har jäntemot sina medlemmar, ska man avgå. För då har man förbrukat sin rätt att ha deras förtroende i fortsättningen.

Kossor2_marzena720
Undrar vad kossorna i hagen har att säga om det?. Foto; Marzena Kramek

Återstår att se programmet nu föra att försöka bilda sig en uppfattning om huruvida dessa chefer och tjänstemän ska ha kvar fortsatt förtroende eller om de ska se sig om efter ett annat jobb kanske? Går som sagt även på http://www.svtplay.se/, onsdag 3 februari, kl. 20.00 och på SVT 1