Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Singelaktuella ”Djurparken” spelar i Lund, Borlänge och Norrköping

Fotograf/Källa; Oskar Omne

Gruppen Djurparken står inför sitt stora genombrott. De är aktuella med nya singeln ”När ingen annan ser” via Svenska Inspelningar/Universal Music och den 15 april släpps deras debutalbum. Nu har de också skrivit på för Blixten & Co – ett av Sveriges största företag inom liveunderhållning – och kommer spela i Lund på fredag den 5 februari, på Where’s the Music i Norrköping den 13 februari och på årets Peace & Love i Borlänge i juli.

Det har varit ett intensivt år för Djurparken. Med nyinspelade låtar fick de i början av 2015 skivkontrakt med Svenska Inspelningar/Universal Music, som uppskattade deras unika mash-up av elektro, pop och hiphop. Under året släpptes singlarna ”Under” och ”Röster”, som har över 700 000 spelningar på Spotify och skapade uppmärksamhet på den svenska musikscenen. De har också uppträtt live i Musikguiden i P3 Session, toppat Spotifys Viral-lista och spelat live över hela Sverige.

Nu är Djurparken aktuella med singeln “När ingen annan ser”, som precis som bandets tidigare låtar innehåller influenser från många olika musikgenrer.

– ”I en tid då vi alla försöker visa upp oss själva som att vi lever perfekta happy go lucky-liv, så handlar den här låten om hur vi slutar spela våra roller först när ingen annan ser och vi kan vara oss själva på riktigt”, säger Djurparken.

“När ingen annan ser” släpps idag onsdag via Svenska Inspelningar. Den 15 april släpps Djurparkens debutalbum.

Speldatum för Djurparken våren 2016
5 feb – Lund, Blekingska Nationen
13 feb – Norrköping, Where´s the Music
6-7 juli – Borlänge, Peace & Love (datum ej bestämt)

Om Djurparken
Djurparken består av artisterna och låtskrivarna David Lexholm, Jesper ”Jeepstarr” Trodal, Basse Davidsson samt producentduon Anthon Johansson och Gustav Elveros. Gruppen har lika många influenser och musikstilar som medlemmar i gruppen.
2015 har varit minst sagt varit ett hektiskt år för Djurparken. Förutom att de rest världen runt och spelat in musik, har de skrivit på för Universal Music, släppt fyra singlar och gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest energifyllda och spännande liveakter.
Musikbloggen Beeingblogged beskrev redan i juni 2015 Djurparken som ”ett av årets mest omtalade svenska band” i samband med släppet av deras andra singel ”Röster”. En låt som de gjorde i samarbete med Ayla Shatz, en av frontfigurerna för nätverket/kollektivet Femtastic. Musikvideon till samma låt utsågs även till ”Video of the week” av amerikanska siten The Awardeo Company.

Djurparken har under 2015 spelat runt om i Sverige på festivaler som Trästockfestivalen i Skellefteå och Rookiefestivalen i Hultsfred men också gjort flera klubbspelningar på ställen som Berns Salonger i Stockholm och Babel i Malmö.

I november 2015 uppträdde Djurparken med en livekonsert i Musikguiden i P3 Session. De premiärspelade då även den nya singeln ”När ingen annan ser”.

Under 2016 kommer gruppen släppa sin albumdebut och tillsammans med Blixten & Co gör de sig nu redo för ett år fyllt av livespelningar på festivaler och klubbar runt om i Norden.

Länkar:
Lyssna på Djurparkens nya singel ”När ingen annan ser”: https://lnk.to/NarIngenAnnanSer

Följ Djurparken:
Facebook: www.facebook.com/djurparkn
Instagram: www.instagram.com/_djurparken_
Spotify: open.spotify.com/artist/23952i9U3XvWgWFdFbRp9k

Biljetter
Biljetter till spelningarna i Lund, Borlänge och Norrköping säljs via Blixten.se

Kontakt
Blixten & Co
Elin Bolmstrand
08 – 440 92 00
Elin.Bolmstrand@blixten.se

Bokningar
My Blomgren
08 – 440 92 00
my.blomgren@blixten.se

Svenska Inspelningar/Universal Music.
Henrik Hansson
Henrik.hansson@umusic.com
0708-634211

Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller. Läs mer på Blixten