Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bra start på sportloven i Åre!

Fotograf/Källa; Helena Engelbrecht

Bilden ovan är tagen den 14 februari 2016 i Solravin på Åreskutan. Åkare: Fredrik Nordqvist.
Välpreparerade pister, ett stort aktivitetsutbud och en hel del sol har fått inleda den första sportlovsveckan i Åre. Snön på Åreskutan är just nu fantastisk och både gäster och Årebor njuter i fulla drag. Sportloven innebär högsäsong i fjällvärlden och förutom den liftburna skidåkningen är det full fart på andra aktiviteter så som skoteråkning, zipline, fatbike, toppturer och längdåkning. Det är även bra drag på Åres många restauranger och afterskiställen.

”Sportlovsveckorna är generellt en välbesökt period i Åre och vi har fått indikationer från våra medlemsföretag på att även årets sportlov ser välbokade ut. Skidåkningen är just nu i världsklass och aktivitetskalendern är full av tips på vad man kan hitta på utanför backen”, säger Therese Sjölundh, vd, Åre Destination.

En nyhet är att populära skidåkningscampen What! Camps nu kommer till Åre torsdag-fredag under sportlovsveckorna 8, 9 och 10. Bakom What! Camps står bland andra Team Åre Sweden-åkaren Henrik Windstedt. Campsen vänder sig till både skidåkare och snowboardåkare och alla är välkomna oavsett nivå. Några av coacherna är Henrik Windstedt, David Kantermo, Philip Harlaut, Erik Sunnerheim, Niklas Eriksson och Sverre Liliequist. Utöver grym åkning blir det sidoaktiviteter som trampolin, skateboard och föreläsningar i lavinkunskap.

I april kommer What! Camps tillbaka med weekend-camps torsdag-söndag. Vecka 16 för ungdomar från 11 år och veckorna 15 och 17 för vuxna (från 18 år). Man erbjuder professionell coachning i parken och i april även guidning i offpist-terrängen på Åreskutan.

Läs mer om What! Winter Camps i Åre på whatcamps.com

Kolla in aktivitetskalendern för alla sportlovsveckor här.

Kort om Åre Destination:
Åre Destination AB ägs av näringslivet i Åre och är dess samverkansplattform för destinationsövergripande marknadsföring, samt arbetar med utvecklings- och samordningsfrågor. Vår vision är att bli Europas ledande alpina året runt destination. Gemensamt skapar vi förutsättningar för en långsiktig och hållbar utveckling av Åre.
Läs mer på aresweden.com 

Kort om Åre:
Åre är Skandinaviens alpina huvudstad, en svensk fjällpärla med en internationell atmosfär. Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes bilresa finns två internationella flygplatser – en i Östersund och en i Trondheim/Vaernes. Åreskutan är nordens största samlingspunkt för aktiviteter året runt med fokus på skidåkning, cykling och vandring. Storslagna vyer, ett pulserande uteliv, shopping, gastronomi i världsklass och en mix av gäster, bofasta och säsongare gör Åre till en unik plats.