Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

UEFA European Women´s U19 Elite round till Linköping och Motala 5-10 april

Nu är det klart, Linköping och Motala kommer att stå som värd för UEFA Women´s U19 Elite round den 5-10 april!

UEFA Women´s U19 Elite round är ett kval till det fotbolls-EM som spelas i Slovakien i juli, där Sverige står som regerande Europamästare efter en bragdturnering förra året. Till Linköping och Motala kommer förutom Sverige, även Belgien, England och Österrike och spelar i kvalet.

Det är fantastiskt kul att vi får möjligheten att visa upp morgondagens fotbollsstjärnor för östgötarna på Linköping Arena i april, säger Anders Thorén Eventproduktionschef på Visit Linköping & Co.

Svenska Fotbollförbundet är mycket nöjda med att vi kan ha denna turnering i den regionen där vi vet att det är ett starkt fäste för flick/damfotboll. säger Christian Thunholm ansvarig projektledare på Svenska fotbollsförbundet.

Enormt spännande och utvecklande för föreningen att få var med och arrangera ett sådant stort arrangemag, menar Gillis Persson ledamot i Motala AIF. Kvalet är ett samarrangemang mellan Svenska Fotbollsförbundet, Östergötlands fotbollsförbund, Visit Linköping & Co, Linköpings FC, Motala kommun och Motala AIF.

Planerat spelschema, med reservation för justeringar:

Tisdag 5 april

Kl. 18.00 Sverige – Belgien Linköping Arena

Kl. 18.00 England –Österrike Motala Idrottspark
Torsdag 7 april

Kl. 15.00 England – Belgien Linköping Arena

Kl. 18.00 Sverige – Österrike Motala Idrottspark
Söndag 10 april

Kl. 16.00 Sverige – England Linköping Arena

Kl. 16.00 Belgien – Österrike Motala Idrottspark
LÄNKAR
Svensk Fotboll
Visit Linköping 

OM Visit Linköping & Co
Visit Linköping & Co är Linköpings besöksnäringsbolag. Vi marknadsför och utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-, evenemangs-, och mötesdestinationer. Tillsammans med kommun och näringsliv jobbar vi med att öka tillväxten i besöksnäringen i Linköping och skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare.