Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Europamästerskapet i klassisk styrkelyft för veteraner

Helsingborg Arena blir platsen för det första Europamästerskapet i klassisk styrkelyft för veteraner. I mars 2018 samlas 350 deltagare och lika många coacher för att tävla och mäta sina krafter under fyra dagar. Helsingborg Arena blir platsen för det första Europamästerskapet som någonsin genomförs i klassisk styrkelyft för veteraner. I mars 2018 samlas 350 deltagare och lika många coacher för att tävla och mäta sina krafter under fyra dagar.

Vi är glada för att förtroendet att arrangera det första Europamästerskapet för veteraner. Det geografiska läget och ett gott samarbete med såväl staden som de lokala förbunden gör Helsingborg till en utmärkt plats. Vi räknar med cirka 350 tävlande och lika många coacher i Helsingborg 6-10 mars 2018, säger Robert Ericsson, sportchef, Svenska Styrkelyftförbundet.

Styrkelyft_HBG_728

Svenska Styrkelyftförbundet har med stöd av Helsingborgs stad och Event in Skåne – Region Skånes Eventbolag – arbetat för att få veteran-EM till Helsingborg. Förra helgen meddelade European Powerlifting Federation att de valt Helsingborg och Svenska Styrkelyftförbundet till arrangörer av det första Europamästerskapet i klassisk styrkelyft för veteraner. Konkurrenter var bland annat Norge och Tjeckien.

Klassisk styrkelyft är en gren som har växt i popularitet de senaste åren och det är första gången som det arrangeras ett EM för veteraner. De tävlande är från 40 år och uppåt.

Styrkelyft_HBG_72802

Det här visar återigen att Helsingborgs och Event in Skånes medvetna och långsiktiga satsning på att värva event inom veteransegmentet är lyckad. Vi gläds med varje nytt förtroende vi får från de internationella förbunden, säger Henrik Gidlund, projektledare på Event in Skåne.

EM i styrkelyft är ett samarbete mellan Svenska Styrkelyftförbundet och Sydsvenska Styrkelyftförbundet. Delaktiga i arrangemanget blir också arbetsgrupper från flera föreningar i Skåne, bland andra HAK Greppet, Lunds TK och Malmö LK.

Läs mer om styrkelyft här!

För mer information:
Robert Ericsson, sportchef, Svenska Styrkelyftförbundet, 016-12 75 17
Henrik Gidlund, projektledare, Event in Skåne, 040-675 34 86

Helsingborg Convention & Event Bureau arbetar aktivt för att fler och större evenemang och kongresser förläggs i Helsingborg.