Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nordens största event för friluftsliv – Vildmarksmässan 2016

Fjällfina, Laxe, Nova och Skogsmulle. Foto Monica Johnson

Den 11-13 mars deltar Friluftsfrämjandet på Vildmarksmässan som anordnas på Stockholmsmässan i Älvsjö. I montern kommer det vara full rulle med smakprov på Friluftsfrämjandets aktiviteter. Det blir happenings för barn, flera erbjudanden och tävlingar samt prova-på-cykling i en stor pump-track-bana. Det blir också föreläsningar med Annelie Pompe, Sören Kjellkvist och Anders Klint.

Vi finns där för att visa upp vårt stora utbud av friluftsaktiviteter och dela med oss av vår kunskap kring friluftsliv. Vi vill inspirera såväl nybörjaren som den rutinerade äventyraren om allt härligt friluftslivet erbjuder. Vi vill att besökaren skall tycka att Friluftsfrämjandet är en modern och cool friluftsaktör i tiden som står för kunskap, glädje och tillgänglighet säger Annika Norlén, projektledare på Friluftsfrämjandet.

Detta händer i Friluftsfrämjandets monter 13:40:

Friluftsfrämjandets aktivitetsutbud, välj bland ca 800 olika aktiviteter
Vad är du intresserad av? Kom så hittar vi friluftsaktiviteten just för dig!

Helgkampanj – teckna ”prova på medlemskap” bara på mässan

Vid tecknandet av familjemedlemskap får alla barn varsin reflexväst.

Tävling för alla medlemmar – ”Gissa vikten på ryggsäcken”

Vinn fina priser från våra samarbetspartners. Prisutdelning varje dag.

Pop-up-shop – Fina erbjudanden bara på mässan!


Kajak- & vandringsprogram – rykande färska att hämta i montern


Vad behövs för en lyckad topptur – råd, tips och prylarna


Allemansspår

Vad vet du om allemansrätten? Testa dig själv, diplom till alla!

Se naturen genom lupp


Gissa bajset


Träffa Friluftsfrämjandets experter runt lägerelden

Fråga det du vill veta inom friluftsliv, kanske vill du få råd om hur du packar din ryggsäck eller kajak på bästa sätt eller hur du får en lyckad friluftsdag med familjen.

Kom och cykla!

Tjyvstarta MTB-säsongen med att testa vår 600 kvm stora bikearena. I år har vi en stor Pump-track-bana men också egenbyggda ramper och en mängd andra utmaningar som ger äventyrskänsla på riktigt. Våra MTB-ledare finns såklart på plats och ger alla tips du behöver.

Gästföreläsningar i vår monter B13:40:

Vi har flera gästföreläsare i vår monter: Äventyraren & Friluftsfrämjandets ambassadör Sören Kjellkvist, Äventyraren Anneli Pompe, Friluftskocken Anders Klint och Friluftsfrämjandets egen Skogsmulle gästar montern under helgen .

 

Läs mer om Vildmarksmässan och köp biljett här:
vildmarksmassan.se

Medlemmar i Friluftsfrämjandet får rabatt på inträdesbiljetten, läs mer om erbjudandet här:
friluftsframjandet.se/aktuellt/vildmarksmassan

Om Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet erbjuder Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter och verkar för en attraktiv och hållbar friluftsmiljö. Sedan 1892 har organisationen guidat människor till små och stora äventyr. Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ska upptäcka vår fantastiska natur, kunna dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former. Vi har aktiviteter för alla åldrar och årstider runt om i hela landet. Läs mer på www.friluftsframjandet.se.