Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

trappforum.se – Snygga trappor för hem och kontor

Foto; cocoparisienne, pixabay.com

Vårt lilla röda torp med vita knutar består av ett våningsplan och en liten källare där vi har vedpanna. Vi har under många år funderat på att inreda vår vind och fixa en trappa upp också men aldrig kommit till skott. Egentligen nöjer vi oss med de 120 kvadrat som vi har till vårt förfogande numera sedan ungarna flugit ur boet.
Idag känns det mycket. Då på den tiden när ungarna bodde hemma kändes det litet. För liksom de flesta föräldrar får man alltid en massa ungar på köpet när man skaffar egna. De tar hem halva klassen, tjoar och tjimmar och det är riktigt livat i holken. Så vi tänker inte bygga ut och inreda vinden för oss själva utan mer för att få plats med hela tjocka släkten när de ska våldgästa oss på jularna. Och sedan är det ju bra att ha det färdigt på ovanvåningen när ungarna tar över vår lilla gård en dag. För då är de ju vuxna med egna ungar som tar hem halva sina klasser med kompisar. Jag hoppas jag får vara med då. Då ska jag säga, jepp, så här hade vi det också alltid när ni bodde hemma. Visst är det skönt med hålligång i stugan jämt?

Problemet med vårt hus är det är väldigt avlångt. Med små rum som man byggde då på 1920-talet. Det skulle vara lätt att värma upp ett rum och kunna lämna något rum lite kallare om kylan blev för svår. Så i vårt fall får vi nöja oss med en smal liten spiraltrappa. Det får bli de små, smala släktingarna som får ta sig upp i de små rummen därovan. Takhöjden är inte så hög heller däruppe, passar bäst för små pygmeer men vi har viga släktingar så de klarar sig nog.

Att hitta trappor var lätt. En snabb sökning på Google så dök trappforum.se upp. Det visade sig att de har precis vad vi behöver av spiraltrappor. Vi kikade på så många spiraltrappor så vi blev yra i mössan. Eftersom vårt hus är lite mot soldattorpet så passar det inte så bra med en väldigt tjusig och pampig spiraltrappa som den ovan på bilden. Nej, vi hittade en fin liten trätrappa, som gjort för vår stuga.

Spiraltrappa_Tra950
Foto; Stux, pixabay.com

Det som är bra med trappforum är att man har en så fin bildbank med jättemånga bilder på trappor av alla de olika slag. Och är man tveksam till vad man ska välja så kan man få svar på dessa frågor inne på sajten. Suveränt! Och just nu när vi var inne och kikade kunde man få möjligheten att få en gratis 3D-ritning över sin trapp-projekt. Ett kostnadsfritt förslag som man tog fram tillsammans. Bättre kan det inte bli!