Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Göteborg & Co letar ungdomar som vill segla historiska skepp från England till Göteborg!

Segelbåten tillhör inte någon av båtarna. Foto; pixabay.com

I början av september har North Sea Tall Ships Regatta målgång i Göteborg. Det blir ett 30-tal av världens största kulturbåtar som kommer till Frihamnen. Nu söker Göteborg & Co ett 50-tal unga som vill bli trainees och få möjlighet att vara besättning på båtarna.
North Sea Tall Ships Regatta startar 29 augusti i engelska Blyth. Målgång i Göteborg 3 september. Unga personer, i första hand mellan 15 och 25 år, har nu möjlighet att bli trainee på båtarna. Ingen seglingserfarenhet krävs.– Syftet är att utveckla unga människor och få dem att mötas över nations- och kulturgränser. Det är en unik möjlighet att få segla med så här stora fartyg. Det blir ett äventyr där du möter vänner för livet från hela världen, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co.

Fartygen seglar från Blyth 29 augusti och ankommer till Göteborg 3 september. Där fortsätter evenemanget med sociala aktiviteter för alla trainees från olika länder fram till den 6 september.

Utveckla unga
Bakom regattan står Sail Training International, som 2007 var nominerade till Nobels fredspris för sitt arbete. Organisationen är en non profit-organisation och har som uppgift att utveckla unga genom segling. En majoritet av besättningsmännen som medverkar i regattan är mellan 15 och 25 år.

Stor publikfest
North Sea Tall Ships Regatta kommer att vara ett av de största evenemangen i Göteborg under 2016. Det blir fri entré till både evenemangsområdet i Frihamnen och till båtarna som håller öppet hus för allmänheten. Intresset för historiska båtar är stort i och kring Göteborg och evenemanget väntas locka till omkring en kvarts miljon besök den 3-6 september.

Mer info
www.tallshipsgothenburg2016.com
www.facebook.com/tallshipsgothenburg

Sista dagen för anmälan är 2 maj.
http://tallshipsgothenburg2016.com/trainee/

Kontakt
Kristian Ferrara, projektledare Göteborg & Co, 031-368 42 59, kristian.ferrara@goteborg.com

Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, evenemangs-, och mötesstad. Läs mer om bolaget på corporate.goteborg.com