Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Lonely Planet rankar Göteborg som femma bland städer!

Bilden; Astrakan – en symbol för båtliv och hur staden kan närma sig vattnet – som ska fungera som inspiration inför Göteborgs 400-års firande.
Fotograf/Källa; Dick Gillberg

Den tyska utgåvan av Lonely Planets magasin listar i sitt mars-nummer ”Die schönsten CITY-TRIPS in Europa” (De finaste stads-resorna i Europa). Där kommer Göteborg på femte plats av de 14 utvalda städerna. Rubriken är ”Vakna med våren i Norden” och Lonely Planet hävdar att den 1 april är datumet när göteborgarna vaknar ur sin långa vintersömn och beger sig utomhus.

Därefter tipsar redaktionen om att hyra cykel med ”Styr & Ställ”, besöka Röda Stens konsthall eller Botaniska Trädgården. Ta en båttur till Styrsö eller äta räkor vid kanalen utanför Feskekörka. Allt illustrerat med bilder från café daMatteo, takpoolen på Clarion Hotel Post, vRÅ och den lummiga bersån med live-musik utanför Öbergska på Styrsö.

Här är alla 14 städerna på listan:
1. Madrid, 2. Dublin, 3. Warszawa, 4. Luxemburg, 5. Göteborg, 6. Rom, 7. Reykjavik, 8. Wien, 9. Edinburgh, 10. Palma, 11. Athen, 12. Porto, 13. Belgrad, 14. Leipzig.